Horváth Ferenc: a film végén meghalt a főhős

A Videoton zsinórban a harmadik győzelmét aratta, Paulo Sousa örült a három pontnak, de bánkódik a sérülések miatt, Horváth Ferenc pedig hozta a szokásos parádés nyilatkozatát.


Az első félidőben a Videoton birtokolta többet a labdát, a vendégek védekezésre rendezkedtek be, és kontrákból igyekeztek megbontani a hazai védelmet. Ez nem sikerült, a döntetlent azonban a szünetig sikerült tartaniuk. Az 58. percben a játékvezető kiosztotta a meccs nyolcadik sárga lapját, ezúttal - Farkas Balázs személyében - olyan játékos kapott figyelmeztetést, akinek korábbról is volt már lapja, a kecskemétiek tíz emberrel fejezték be a találkozót.

A Videoton hat perccel később vezetést szerzett, Renato Neto indításával Nikolics Nemanja tört kapura, lefutotta védőjét, majd 11 méterről a kapuba lőtt. A Videoton tovább támadott, és a 87. percben beállította a végeredményt, Kovács István hozta helyzetbe a csereként beállt Nikola Mitrovicsot, aki 16 méterről a jobb felső sarokba lőtt.

Paulo Sousa: "Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, több dolog is akadályozta a felkészülésünket a meccsre, mert Sándor Gyuri az éjjel belázasodott, Gyurcsó Ádám pedig fájdalmat érzett mindkét combjában. A problémáink a mérkőzésen tovább fokozódtak, hiszen az első 30 percben újabb két labdarúgónkat veszítettük el. Egy jó formában lévő csapat ellen játszottunk ma, ezért is volt számunkra nagyon fontos a 3 pont megszerzése, amely végül sikerült is. Szeretném megköszönni a fehérvári kórház dolgozóinak, hogy ahogy eddig is, ezúttal is nagyon segítőkészek és barátságosak voltak, és Caneirát és Oliveirát azonnal megvizsgálták, és mindent megtesznek azért, hogy a lehető leghamarabb visszatérhessenek a pályára. Visszatérve a mérkőzéshez, nagyon kemény csata zajlott a pályán. Bizonyos helyzetekben indokolatlanul is kemény. Két labdarúgónk megsérült, de akár többen is megsérülhettek volna."Horváth Ferenc: "Olyan meccs volt, mint egy hollywoodi film. Megkomponált volt, jók voltak a szereplők, csak a giccs maradt el a végéről. A befejezés viszont olyan volt, mint egy európai filmé, vagyis a végén meghalt a főhős. Jól játszottunk tíz emberrel is, de a Videoton ellen ennyit tudtunk kihozni a meccsből. Az első félidőben remekül védekeztünk, helyzete sem volt a Videotonnak, a kapu közelébe sem tudtak jönni. Tíz emberrel persze már más volt a helyzet. Az utolsó utáni pillanatig próbálkoztunk, hogy pontot szerezzünk, ezúttal nem sikerült.

LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga
Videoton FC-Kecskeméti TE 2-0 (0-0) 
gólszerzők: Nikolics (64.), Mitrovic (87.)
sárga lap: Brachi (7.), Nikolics (30.), Szolnoki (53.), Tóth B. (59.), illetve Farkas B. (22., 59.), Forró (45.), Salami (50.), Vaskó (54.), Litsingi (61.
Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira (Kaká, 20.), Vinicius, Szolnoki - Tóth B., Renato Neto - Walter Lee (Mitrovic, 80.), Kovács I., Oliveira (Haraszti, 38.) - Nikolics
Kecskemét: Borszéki - Koszó, Póti, Vaskó, Forró - Ramos, Farkas B., Savic - Litsingi, Salami (Burgos, 63.), Pereira (Tarabai, 76.)

Videók