Hivatalos: távozik Horváth Ferenc

Az ezüstérmes fehérváriak edzője a klub honlapján jelentette be lemondását. A 2015 októberében Székesfehérvárra érkező szakember hét hónapra írt alá, szerződés lejártával távozik.


 
A korábbi válogatott és Videoton-csatár először egy Magyar Kupa-mérkőzésen mutatkozott be ősszel, majd a bajnokságban a Honvéd elleni győztes mérkőzéssel debütált. A fehérváriak akkor a hetedik helyen álltak, a bajnokságban végül a második helyen végeztek. Horváth Ferenc Bernard Casoni és az ideiglenes tréner, Petőt Tamás után a harmadik Vidi-tréner lett az idényben. Horváth hét hónapra írt alá a klubbal, decemberben Kovács Zoltán sportigazgató kijelentette, hogy ha dobogós lesz a csapat vagy Magyar Kupát nyer, akkor hosszabbítanak vele, a szakember azonban távozik az egyesülettől.
 
„Szeretném megköszönni mindenkinek, aki az elmúlt hónapokban a klub és a csapat sikeréért dolgozott, örülök annak, hogy összejött az ezüstérem – ez a szurkolóinknak különösen kijárt így, a szezon végére. Nehéz hét hónapra edzőt találni manapság, de úgy éreztem, hogy ennyivel tartozom a Vidinek, így nem gondolkodtam, hogy vállalom-e a feladatot. Úgy gondolom, hogy a második hellyel sikerült törlesztenem a tartozásom, talán mondhatom, hogy kvittek vagyunk“ – utalt fehérvári játékosmúltjára Horváth Ferenc.
 
Horváth Ferencen kívül távozik még a szakmai stábból Szamosi Tamás másodedző, valamint Bíró Imre kapusedző is.
 
A klub közleménye szerint hamarosan tájékoztatják a szurkolókat és a sajtót az új edző személyéről. Szinte nyílt titok, hogy a korábban a Manchester Uniteddel játékosként Bajnokok Ligáját nyerő, korábban a Legia Warszawát is irányító Henning Berg lehet az utód.

Videók