Hivatalos: Horváth Ferencre bízták a Videotont

Véglegessé vált, hogy Horváth Ferenc veszi át a szezon végéig a Videoton labdarúgócsapatát. A 42 éves szakember a Szigetszentmiklós kispadjáról érkezik az NB I címvédőjéhez - közölte a vidi.hu kedd este.


Horváth játékosként igazi közönségkedvenc volt Fehérváron, 171 NB I-es meccsen 63 gólt szerzett, kupagyőztes és Ligakupa-első is lett a Vidivel. A válogatott mezét 32-szer húzhatta magára az egykori kiváló csatár.

Az FTC utánpótlásánál kezdett edzősködni, 2010-ben a Vecsést, 2011-2012-ben a Szigetszentmiklósi TK-t irányította. Kecskeméten lett NB I-es vezetőedző 2012-ben, később ült a Paksi FC és a Győri ETO kispadján is. 2015 tavaszától mostanáig újra a Szigetszentmiklóst vezette.

"Régi álmom teljesült azzal, hogy a Videoton FC vezetőedzője lettem. Sokat kaptam a klubtól játékosként, most szeretnék valamennyit visszaadni. A szerződésem 7 hónapra szól, ami egy speciális helyzet, én ebben, a jövő májusig tartó időszakban szeretném a legjobb tudásom szerint segíteni a klubot. A Vidi keretét nagyszerű játékosok alkotják, a feladat, hogy ebből a keretből minél ütőképesebb csapatot rakjunk össze, és az idény végére elérjük a klub által kitűzött célokat" - mondta a vidi.hu-nak Horváth Ferenc.

"Horváth Ferenccel játszottunk együtt Újpesten és a válogatottban is, remélem, az akkori időkhöz hasonlóan, a mostani együttműködésünk is sikeres lesz! Biztos vagyok abban, hogy a játékosok jól fogadják majd és partnerek lesznek a közös munkában, és vele el tudjuk érni a céljainkat. Ezúton is szeretném megköszönni Pető Tamásnak és stábjának azt az áldozatos és kemény munkát, amit az elmúlt hét hétben végzett" - nyilatkozta Kovács Zoltán sportigazgató.
 

Videók