Hét gólt hozott a Mezőkövesd-Paks összecsapás

A hazaiak egy pillanatig sem dőlhettek hátra.


A Mezőkövesd saját stadionjában 4-3-ra legyőzte a Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

Mozgalmas első félidőt produkált a két csapat. Határozottan kezdett a Mezőkövesd, 45 másodperc elteltével a kapufát találta el Nagy Dániel, majd a hatodik percben újabb nagy helyzet adódott a hazaiak előtt. A vezetést egy távoli lövéssel szerezték meg nem sokkal az után, hogy a vendégeknél a megsérült Bödét le kellett cserélni.

Mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de kapura veszélyesebben futballozott a Mezőkövesd, így némiképp váratlanul jött az egyenlítés. A vendégek büntetőből voltak eredményesek, melyet Sajbán harcolt ki azzal, hogy a 16-oson belül cselezgetett és akasztották.

Az összességében veszélyesebben támadó hazaiak azonban nagyon gyorsan ismét magukhoz ragadták a vezetést.

A második félidő elején pedig még kedvezőbb helyzetbe kerültek, pár másodperccel beállása után Vutov élt egy nagy lehetőséggel. Nem nyugodhattak azonban meg a mezőkövesdiek, mert hamar jött a szépítés, majd a Paks nagy erőket mozgósított az egyenlítésért. A vendégeknél Ádám Martin két gólt szerzett, de hiányzott a támadó alakzatból a góllövőlista éllovasa, Hahn János, aki betegség miatt nem játszhatott.

A hajrában ismét eredményes Mezőkövesd megérdemelten nyert, mert sok helyzetet alakított ki, és a 13 mérkőzésen szerzett tíz góljához ezen az egy mérkőzésen négyet tett hozzá. A Paks ezúttal nem volt annyira szervezett, mint a korábbi hetekben, és bár a ráadásban még szépített, pont nélkül maradt.

Vasárnapi sikerükkel a hazaiak a tizedikről a nyolcadik helyre léptek előre, míg a vendégek, akik 13 kör után harmadikak voltak, hátrébb csúsztak.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Paksi FC 4-3 (2-1)
gólszerzők: Karnyicki (20.), Besirovic (39.), Vutov (52.), Pillár (79.), illetve Ádám (37., 57., az elsőt 11-esből), Bognár (93.)
sárga lap: Vadnai (51.), Neszterov (59.), Szappanos (66.), Pillár (73.), Besirovic (83.), Jurina (95.), illetve Szakály (66.), Kulcsár (71.), Osváth (73.)

Borítókép: Facebook.com/MezőkövesdZsóryFC

 

 

Videók