Hátrányból fordítva győzött a ZTE

A felcsútiak sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el.


A Zalaegerszegi TE hátrányból fordítva, két szép lövéssel 2-1-re győzött a Puskás Akadémia vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának szombati nyitómérkőzésén.

A felcsútiak sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el, míg a kék-fehérek három kudarcot követően gyűjtötték be ismét a három pontot.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Puskás Akadémia FC-ZTE FC 1-2 (1-1)
Felcsút, Pancho Aréna, 789 néző, v.: Zierkelbach

gólszerzők: Mance (13.), illetve Lesjak (20.), Szánthó (53.)
sárga lap: Radics (45.), Szolnoki (71.), Nagy Zs. (83.), illetve Szalai D. (16.)


Fotó: Sport365.hu/Patkós Imre

Puskás Akadémia FC:

Tóth B. - Radics, Szolnoki, Meissner, Nagy Zs. - van Nieff (Baluta, 58.), Plsek (Urblík, 58.) - Slagveer (Vanecek, 77.), Knezevic, Kiss T. (Weslen Junior, 26.) - Mance

ZTE FC:

Demjén - Szalai D., Szépe, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Vass P. (Favorov, 75.), Sankovic, Bedi - Szánthó (Zivko, 89.), Könyves (Babati, 67.)

Jól kezdett a hazai csapat, Antonio Mance első élvonalbeli találatával előnybe is került.

Nem sokkal később egyenlítettek a zalaiak az előrehúzódó Zoran Lesjak szép góljával, innentől kezdve pedig mezőnyfölényben játszottak.

Mégis a Puskás Akadémia állt közelebb a vezetés újbóli megszerzéséhez, előbb Mance lövése csattant a kapufán, majd a szünet előtt a horvát támadó fejesét a gólvonal közeléből fejelte ki egy vendégvédő.

A második félidő nagy felcsúti helyzetekkel kezdődött, de a Zalaegerszeg szerezte meg a vezetést egy újabb szép lövéssel: Szánthó Regő a tizenhatos sarkáról csavart a kapu jobb oldalába.

A Puskás Akadémia nagy energiákat mozgósított az egyenlítésért, közben hátul fellazult a védelme, amit a vendégek gyors kontratámadásokkal igyekeztek kihasználni. A hajrához közeledve elkeseredetten küzdött az egy pontért a hazai gárda, ám nem sikerült betalálnia. 

A mérkőzés után a Puskás Akadémia vezetőedzője, Hornáyk Zsolt értékelte a játékot:

Borítókép: Facebook/Puskás Akadémia

Videók