Hat mérkőzés után újra nyerni tudott a DVTK

A diósgyőri gárda idegenben állította meg a Mezőkövesdet.


A Diósgyőr a hajrában szerzett góllal legyőzte vendégként a Mezőkövesdet szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Az első félidőben ritkán forogtak nagy veszélyben a kapuk. Többnyire a Mezőkövesd próbált támadásokat vezetni, de sok helyzetet nem tudott kialakítani.

A védekezésre építő Diósgyőr egyszer-egyszer megindult, a hazaiaknak azonban csak akkor volt némi izgulni valójuk, amikor pontrúgásból ívelés következett, akkor is csak kevés.

A kövesdiek lényegesen többször jutottak el ellenfelük kapujáig, lövéseik és fejeseik is akadtak, de egyik sem volt pontos. Nagyobb esély nyílt a gólszerzésre, amikor szélről érkezett a labda, ilyeneknél többször csak kicsivel maradtak le a hazaiak középen, a kapusoknak azonban egyik oldalon sem kellett nagy bravúrt bemutatniuk.
A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a játék, mert többet vállalt, a korábbinál aktívabban futballozott a DVTK.

A hazai fölény ugyan továbbra is megmaradt, de már oda kellett figyelniük a vendégek kontratámadásaira a mezőkövesdieknek.

A hajrához közeledve mindkét csapat igyekezett megszerezni a győzelmet érő gólt, ami végül a Diósgyőrnek jött össze az első kaput eltaláló lövéséből.

Az eredménnyel a középmezőnybe igyekvő DVTK a megszerzett három ponton túl azért is nagyon elégedett lehet, mert a negyedik fordulóban, otthon 3-0-ra kikapott a kövesdiektől, akik ellen a mostani sikert megelőzően hat mérkőzésen nem tudott nyerni.

A harmadik helyezett hazai csapat előzőleg hét bajnoki mérkőzésen maradt veretlen.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)

Mezőkövesd, 2656 néző, v.: Iványi
gólszerző: Rui Pedro (90.)
sárga lap: Berecz (14.), Pillár (58.), Katanec (85.), illetve Vági (34.), Rui Pedro (60.), Bacsa (68.)

Borítókép: MTI

 

Videók