Hasznos erőpróbát vívott az NB I két újonca

Hiába az újabb Skribek- és Zsóri-gól, az MTK nyerte a felkészülési meccset.


A Budafoki MTE írását változtatás nélkül közöljük.

Szakmai okokból kétszer 60 perces félidőkből állt kedd délutáni edzőmérkőzésünk, amelyet a hozzánk hasonlóan NB I-be jutott MTK Budapest ellen játszottunk Kranjska Gorában.

A szakadó esőben kezdődött találkozón csapatunk hamar megszerezte a vezetést. Az első negyedóra végén Takács Ronald előkészítése után Skribek Alen lőtt közelről a kapuba. (1-0) A 26. percben kényszerű okokból kellett változtatnunk: Kovács Dávid helyére Zsóri Dániel állt be, a cserecsatár pedig 53 percnyi játék után megduplázta előnyünket. Skribek ezúttal gólpasszt adott, Zsóri pedig a tizenegyespont közeléből, szépen kidolgozott akció végén talált be. (2-0)

Az MTK egy perccel később egy öngóllal zárkózott közelebb. Patrick Ikenne-King jobb oldali beadása Makro Iharosról pattant a kapunkba. (2-1)

A térfélcserét követően többször közel voltunk a gólszerzéshez, ám sokáig nem született újabb találat. A 97. percben az MTK Bíró Bence lövésével egyenlített (2-2), majd a 110. percben, Prosser Dániel büntetőjével megfordította a mérkőzést. (2-3)

"Teljes mértékben elégedett vagyok a csapat teljesítményével" - értékelt a lefújást követően Csizmadia Csaba vezetőedző. "Ziccerig kijátszott, szép támadások végén szereztünk gólokat, a szünetben magabiztosan vezettünk. Az utolsó félórában sérülés miatt kellett cserélnünk, többen nem a saját posztjukon játszottak, de mindez nem mérvadó. Értékes tanulságokkal szolgált a mérkőzés, mindenki megkapta a megfelelő terhelést, fiataljaink is élvonalbeli rivális ellen bizonyíthattak."

Felkészülési mérkőzés
Budafoki MTE-MTK Budapest FC 2-3 (2-1)
Gólszerzőink: Skribek ('14), Zsóri ('54) ill. Ramos ('55), Bíró B. ('97), Prosser ('110 - büntetőből)

BMTE: Póser - Iharos, Vaszicsku, Romić, Medgyes - Filkor, Oláh B. - Skribek, Lőrinczy A., Takács R. - Kovács D.

Pályára lépett még: Kovács Z. (k), Bese B. (k), Fekete M., Margitics, Kirják, Soltész I., Micsinai, Szabó M., Kulcsár K., Ihrig-Farkas, Zsóri, Szebenyi

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Borítókép és forrás: BudafokiMTE

 

Videók