Háromgólos Fehérvár-győzelemmel zárult a forduló

Az egerszegieknek a szépítés sem jött össze.


A MOL Fehérvár FC magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott a vendég Zalaegerszeg ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójának vasárnap esti zárómérkőzésén.

A Fehérvár lépett fel kezdeményezően a mérkőzés elején, de a betömörülő vendégvédelem ellen egy ideig nem sokra ment. Ezt megelégelte Kenan Kodro, aki távoli lövéssel megszerezte a vezetést csapatának. A ZTE megpróbált támadóbban fellépni az egyenlítés érdekében, ám egy gyors kontra végén Ivan Petrjak megduplázta a hazai előnyt.

A szünetben hármat cserélő zalaiak gyorsan háromgólos hátrányban találták magukat a második félidő elején, ettől függetlenül mentek előre becsülettel, egy alkalommal Nego Loic a gólvonal közelében tisztázott.

A Fehérvár biztos előnye tudatában nem erőltette a támadásokat, a ZTE pedig az utolsó percben kétszer is a kapufát találta el, de a szépítés nem jött össze.

OTP Bank Liga, 12. forduló: MOL Fehérvár FC - ZTE FC 3-0 (2-0)
gólszerzők: Kodro (17.), Petrjak (37.), Dárdai P. (54.),
sárga lap: Bamgboye (33.), Szendrei (64.), Petrjak (90.), illetve Babati (22.), Ubochioma (78.)

Fehérvár:
Kovács D. - Nego, Rus, Stopira, Heister - Szendrei N. (Nikolics, 71.), Makarenko - Bamgboye (Fiola, 61.), Dárdai P. (Jallow, 88.), Petrjak - Kodro (Zivzivadze, 88.)

ZTE:
Demjén - Lesjak, Kálnoki-Kis (Bobál D., 65.), Szerafimov, Bedi - Szankovics, Halilovic (Gergényi, a szünetben) - Babati (Milovanovic, a szünetben), Spoljaric (Ubochioma, 75.), Skribek (Zimonyi, a szünetben) - Koszta M.

Borítókép: Facebook.com/MOL Fehérvár FC

 

Videók