Hamarosan 4 Vasas lesz

Az angyalföldi helyzet egyre fokozódik.


A Nemzeti Sport Online megtudta, hogy a Vasas FC az utánpótlás-bajnokságokban korábban Hegyvidék UFC-ként, míg a jelen szezonban Gerrzo Kft. néven futó utánpótlás-nevelő klubbal együttműködve képzelné el a jövőben az NB I-es csapat utánpótlását, és ez az elképzelés szerepel a Vasas FC NB I-es licenckérelmében is. A Hegyvidék UFC valamilyen formában egyébként már ebben a szezonban is együttműködött a Vasassal, a klub tulajdonosa, illetve ügyvezetője a Vasas korábbi labdarúgója, Geress Zoltán, s az edzők között további volt Vasas-játékosok találhatók, így Mónos Tamás és Zombori Zalán.

A Vasas FC-vel kapcsolatos múlt heti hír volt, hogy a klub a BLSZ I-re is benevezett, amely bajnokságban alighanem a Hegyvidék UFC-vel és a TF SE-vel együttműködve indíthatna csapatot. A Hegyvidék UFC ugyanis ebben a szezonban a TF SE utánpótlását adta. A Hegyvidék UFC ugyanis nem keverendő össze a BLSZ I-ben jelenleg 15. helyen álló Hegyvidék SE-vel.     

A Vasas FC ügyvezetője, Vancsa Miklós múlt heti érdeklődésünkre annyit elmondott, hogy várhatóan ezen a héten, szerdán tudnak tájékoztatást adni arról, hogy az utánpótlás versenyeztetése hogyan működik a következő szezontól, illetve, hogy élnek-e a BLSZ I-re korábban megkapott licenccel, és indítanak-e második csapatot a negyedosztályban.

A kérdés tulajdonképpen már „csak” az, hogy mi lesz a jelenleg a Fáy utcában működő Kubala Akadémia sorsa. Az egyik opció az, hogy mégis születik valamiféle megállapodás a Vasas FC-vel (ezért sem jelentette még be a Vasas FC a Hegyvidék UFC-vel küszöbön álló együttműködést), a másik, hogy a Kubala Akadémia elköltözik, és egy másik klubnak szolgáltatja a jövőben az utánpótlást, a harmadik pedig, hogy marad a Fáy utcában, de nem a Vasas FC-vel, hanem az anyaegyesülettel, az SC-vel köt együttműködést. Ebben az esetben tulajdonképpen kettéválna a Vasas utánpótlása (hasonlóan, ahogy ez Újpesten is van). Hogy végül a három közül melyik megoldás születik, az a héten talán kiderül…

Videók