"Mindig a Fradi javára tévednek ellenünk."

A címvédő Pakson gyűjtötte be a három pontot.


A Ferencváros nyerte vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójának paksi rangadóját, ezzel az élre került a tabellán.

A fővárosi csapat úgy áll az első helyen, hogy ellenfelei többségénél egy mérkőzéssel kevesebbet játszott.
A Paks, amely a bajnokságban eddig a legtöbb gólt szerezte, maradt a harmadik helyen.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Paksi FC-Ferencvárosi TC 1-3 (0-1)

Paks, 4011 néző, v: Bognár
gólszerzők: Kinyik (63.), illetve R. Mmaee (45+6. - 11-esből, 65.), Laidouni (74.)
sárga lap: Lenzsér (41.), Szélpál (45+5., 73.), Kinyik (73.), illetve Besic (16.), Wingo (71.), R. Mmaee (89.)
kiállítva: Szélpál (73.)

Paks:

Nagy G. - Kinyik, Szélpál, Lenzsér (Tamás, 59.) - Sajbán, Papp, Bognár, Balogh B. (Windecker, 70.), Szabó J. (Medgyes, 59.), - Ádám (Nagy R., 70.), Böde

Ferencváros:

Dibusz - Botka, Blazic, S. Mmaee, Civic (Wingo, 68.) - Laidouni, Besic (Vécsei, 64.) - Nguen (Kovacevic, 90.) - Zachariassen (Marin, 90.), R. Mmaee, Uzuni

Tokmac Nguen már a 3. percben a hazaiak kapujába talált, de a gól les miatt - melyet több perces VAR-elemzés erősített meg - érvénytelen volt. Mozgalmasan alakult az első negyedóra, a Ferencváros veszélyes támadásokat vezetett, és az első pár perc után a paksiak is többször eljutottak a vendégek kapujáig.

Egy jobb oldali kisszöglet után össze is jött a hazai találat, de utóbb ezt sem adta meg Bognár Tamás játékvezető, mert bár a gól már szabályos körülmények között született, előtte, a szöglet utáni első visszapassznál leshelyzet alakult ki.

Továbbra is lendületben maradt, szép akciókat vezetett mindkét csapat, így végig eseménydús, élvezetes volt az első félidő, amelynek ráadásában Nguen tört be a 16-oson belülre. A ferencvárosi játékos Szélpál mellett elesett, a bíró előbb neki mutatott fel sárga lapot szimulálásért, a videós elemzés után viszont visszavonta a figyelmeztetést és büntetőt ítélt, melyet Ryan Mmaee értékesített.

A pihenőt követően is maradt a nagy iram, a támadó futball. A Ferencvárosnak volt ebben a szakaszban több ígéretes akciója, de a Paks is veszélyesen támadott, és egy bal oldali szöglet után egyenlített. Csakhogy R. Mmaee két perccel később egyéni akció végén megint eredményes volt, majd szűk tíz perc múlva Laidouni szabadrúgásból növelte a vendégek előnyét. Utóbbi gólt megelőzően Szélpál megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba került a Paks, amely a folytatásban így is többször került nagy gólhelyzetbe, de nem tudta csökkenteni hátrányát.

A nemzetközi porondon is edződő FTC hatékonyabban futballozott, ennek köszönhette, hogy begyűjtötte a három pontot.

Bognár György (Paks): "Mindig a Fradi javára tévednek ellenünk. VAR ide, VAR oda, sajnos azt kell mondjam, hogy ezek sokszor manipulált tévedések, a vonalhúzások is, volt már rá példa ebben a szezonban. Szélpál kiállításával belenyúltak a meccsbe, még azt is kétlem, hogy szabálytalankodott, de hogy nem sárga lap, abban biztos vagyok, mert semmi szándékosság nem volt benne. Ha a 22-23. percben Civicnek és Besicnek mondta a játékvezető, hogy ez volt az utolsó, akkor miért nem őket állította ki két sárga lappal? VAR ide, VAR oda, ez most nem volt korrekt. A meccs is jó lett volna, szerintem 4–3 lett volna a vége vagy ide, vagy oda, ha engednek minket focizni. Szerintem jól játszottunk, jó hozzáállás volt, bátran mentünk előre, volt egy csomó lehetőségünk, de a Ferencváros jelenleg jobb csapat jobb lehetőségekkel, gratulálunk nekik a győzelemhez, mert sokat tettek ők is érte.”

Borítókép: Facebook.com/ Ferencvárosi Torna Club 

Videók