Győzelemmel vágott vissza a Fradi

Böde Dániel góljával 1-0-ra győzött a Ferencváros a Honvéd ellen. A zöld-fehérek így jól válaszoltak a hétközi nemzetközi kupablamára.


A Honvéd az NB I-es bajnoki nyitányon 2–0-ra legyőzte az Újpest csapatát, szombaton pedig a BL-selejtezős kudarcból ébredező címvédő Ferencváros érkezett Kispestre. A zöld-fehér együttes azonban egy hete a bajnokságban meggyőző játékkal fektette két vállra a Haladást, így két veretlen csapat feszült egymásnak a Bozsik-stadionban. A kérdés tehát az volt a találkozó előtt, hogy a Honvéd kihasználja-e, hogy az FTC morálisan nincs a topon, vagy a címvédő megrázza magát és erődemonstrációt tart Kispesten?

 A hazaiak az elmúlt években többször is borsot törtek a vendégek orra alá, kis túlzással a mumusához látogatott a címvédő Ferencváros, így volt mitől tartania a zöld-fehéreknek. A Honvédnak pedig talán azért kellett óvatosnak lennie, mert bár a BL-kudarc hatalmas sebet ejtett az FTC-n, a Doll-csapat a hazai porondon még így is toronymagas favoritként léphetett pályára.

Ezek után nem volt meglepő, hogy kisebb kockázatot a Honvéd vállalta fel a találkozón. Marco Rossi, a hazaiak olasz mestere (csak emlékeztetőül az albán Partizan vezetőedzője is olasz volt), remekül megszervezte csapata védelmét, míg a kispestiek támadásai leginkább a kontrákban merültek ki, de komoly veszélyt ezekből a lehetőségekből nem tudtak kialakítani a hazaiak.

Az FTC szokásos játékával próbálta feltörni ellenfelének védelmét,de nagyon unottan, motiválatlanul tette mindezt a címvédő. Ennek ellenére egyszer sikerült megtalálni a rést a Honvéd-pajzsán. Nagy Dominik, aki az első félidőre jellemző módon indítása előtt tanácstalanul tárta szét karjait, passzából Böde Dániel volt eredményes az első félidő hajrájában. A zöld-fehérek válogatott csatára nagyon higgadtan értékesítette helyzetét, ami már a negyedik gólja volt az idényben minden tétmeccset figyelembe véve.

Természetesen a fordulás után változtatott harcmodorán a Honvéd, feladva bunkerfociját. Változatosabb is lett a mérkőzés, bár helyzetekben továbbra sem bővelkedett a találkozó. Az igazi taktikai harc bő hetven perc után kezdődött el Rossi és Doll között, hiszen a két tréner cserékkel próbálta átszervezni csapatát. Igaz, a Fradi német szakembere némileg kényszerűségből hozta le a gólszerzőjét, így a folytatásban az a Djuricin rohamozta a Honvéd kapuját, akiről eddig még nem derült ki, miért került a címvédőhöz…

Az utolsó tíz percben magasabb fokozatba kapcsolt a kispesti együttes,Marco Rossi utolsó cseréjét is kihasználva szállt harcba az egy pontért, de akkora nyomást mégsem tudott a Honvéd a Fradira gyakorolni, hogy Dibuszék lába megremegjen, így a BL-kudarcra győzelemmel válaszolt az FTC.

Videók