Grozav fejese döntött! Az MTK legyőzte a Honvédot

A Budapest Honvéd a 67. perctől emberhátrányban játszott.


Az MTK Budapest házigazdaként 1-0-ra legyőzte a Budapest Honvéd csapatát a labdarúgó OTP Bank Liga második fordulójának szombati játéknapján.


OTP Bank Liga, 2. forduló:
MTK Budapest-Budapest Honvéd FC 1-0 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó
gólszerző: Grozav (19.)
sárga lap: Miovszki (11.), Varju (14.), Perkovic (69.), illetve Baráth (17., 67.), Májer (56.), Villar (71.)
kiállítva: Baráth (67.)

MTK:

Mijatovic - Varju, Perkovic, Nagy Zs. - Balázs B. (Baki, 86.), Palincsár (Prosser, 76.), Ramadani, Kocsis B. (Weir, a szünetben), Nagy B. - Grozav, Miovszki (Dimitrov, 62.)

Honvéd:

Szappanos - Mezgrani, Baráth, Lovric, Talys - Zsótér (Gale, 90.), Hidi (Batik, 70.), Villar - Bőle, Eppel (Lukic, 71.), Májer (Pantelic, 57.)

A kezdés előtt ünnepélyesen elbúcsúztatták Kanta Józsefet, az MTK korábbi csapatkapitányát, aki 1998-tól tavaszi visszavonulásáig erősítette a kék-fehér együttest.

Küzdelmes első negyedóra után az MTK megszerezte a vezetést: az élete első NB I-es mérkőzését játszó Kocsis Bence szögletét Grozav fejelte a hálóba. Kevés helyzetet hozott az első félidő, amelyet a szervezetten védekező hazaiak zártak egygólos előnnyel.

A szünetben köszöntötték Tóth Krisztiánt, az MTK cselgáncsozóját, aki bronzérmet nyert a tokiói olimpián.

A 67. percben Baráth Botond kiállítása miatt a Honvéd emberhátrányba került, és bár a folytatásban ennek ellenére volt lehetősége az egyenlítésre, a gombabetegség miatt rossz állapotban lévő gyepszőnyegen több gól nem született.

Borítókép: MTI 

Videók