Gazdag duplájával fordított a Budapest Honvéd

Megtört a Puskás akadémia ötmeccses győzelmi sorozata.


A kiesés elől menekülő Budapest Honvéd hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a második helyezett Puskás Akadémiát szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 23. fordulójában.

A tabella utolsó előtti helyén álló Budapest Honvéd helyzeteivel kezdődött a találkozó, mégis a második helyezett Puskás Akadémia szerzett vezetést Josip Knezevic sorfalon megpattanó szabadrúgásával.

Tovább próbálkozott a fővárosi gárda és Gazdag Dániel fejesével sikerült kiegyenlítenie. A szünet előtt rákapcsolt a hazai csapat, több esélye is volt a vezetés újbóli megszerzésére, de nem sikerült gólt szereznie.

Fordulást követően fölénybe került a Honvéd, ám egy darabig nem tudott a kapuba találni. A Puskás Akadémia ebben az időszakban kevés lehetőséget dolgozott ki. A vendégek a hajrához közeledve megszerezték a vezetést Gazdag magabiztosan végrehajtott büntetőrúgásával.

A végén az egyenlítés érdekében nagy erőket mozgósított a felcsúti csapat, de a piros-feketék magabiztosan őrizték meg a számukra létfontosságú három bajnoki pontot.

A Puskás Akadémia sorrendben öt győztes meccs után veszített a bajnokságban.
OTP Bank Liga, 23. forduló:

Puskás Akadémia FC - Budapest Honvéd FC 1-2 (1-1) 

Pancho Aréna, zárt kapuk mögött v.: Berke
gólszerző: Knezevic (18.), illetve Gazdag (33., 71. - utóbbi 11-esből)
sárga lap: Baluta (16.), Deutsch L. (27.), illetve Lovric (17.), Hidi (68.), Tujvel (92.)

PAFC:
Tóth B. - Szolnoki (Slagveer a szünetben), Meissner, Joao Nunes, Deutsch L. - Urblík, Plsek (van Nieff, 74.), Nagy Zs. - Kiss T. (Géresi, 56.), Baluta (Mance, 74.), Knezevic (Corbu, 66.)

Budapest Honvéd:
Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Tamás K. - Nagy G. (Kamber 84.), Hidi, Szendrei - Nagy D. (Gale, 81.), Gazdag (Traoré, 87.), Zsótér

Borítókép: honvedfc.hu

 

Videók