FTC-Vidi: az edzők és a játékosok is értékeltek - Reakció

Rus Adrián szerint a szezon végén ők örülhetnek majd, nem a Ferencváros.


A Ferencvárosi TC 2-1-es győzelmet aratott a Fehérvár otthonában az OTP Bank Liga 10. fordulójának zárómérkőzésén. A  mérkőzést követően mind a két csapat részéről értékeltek a játékosok és a vezetőedzők.

Marko Nikolics, a Mol Fehérvár Fc vezetőedzője kiemelte a vereség ellenére büszke játékosaira, mert sok helyzetet sikerült kialakítaniuk. Hangsúlyozta, hogy nem volt egyszerű dolguk, mivel a sérülések miatt a csapat magja hiányzott.

"Ha a helyzetek számát, vagy a diktált ritmust nézzük, akkor nem érdemeltünk vereséget. Viszont úgy gondolom, hogy a tapasztalat eldöntötte a mai mérkőzést. Ellenfelünk két gólt szerzett úgymond a semmiből, hiszen minőségi játékosaik vannak, akik kihasználták a hibáinkat. Nagyon olcsó gólokat kaptunk, de ezt leszámítva nem tudok rosszat mondani a csapatra. Az öltözőben is azt mondtam nekik, hogy emelt fővel készüljünk tovább az előttünk álló feladatokra. Sok rutinos játékosunk hiányzik, nem tudom más csapat elbírná-e ezt, de szerintem mi tudjuk ezt kezelni."


Marko Nikolics büszke a játékosaira.

Fotó: molfehervarfc.hu

A bemelegítéskor megsérülő Juhász Roland helyére beálló Rus Adrián elmondta nem mindennapi szituációban volt része azzal, hogy mindössze néhány perccel a mérkőzés kezdete előtt derült ki, hogy kezdenie kell.

"Pár perc kellett a mérkőzés elején, hogy elkapjam a ritmust, de utána úgy érzem, nem volt különösebb problémám. Ellenfelünknek nem volt sok helyzete a meccsen, tulajdonképpen kétszer lőttek kapura, abból pedig szereztek két gólt. Mi pedig hiába támadtuk végig a rangadót, hiába volt sok helyzetünk, ezek közül ma csak egyet tudtunk gólra váltani. Sajnos a legvégén én is kihagytam egy nagy ziccert, emiatt roppant szomorú vagyok. Messze van még ugyanakkor a bajnokság vége, nem adjuk fel a céljainkat, biztos vagyok benne, hogy a szezon végén mi örülhetünk majd!"

Szerhij Rebrov, a Ferencvárosi TC vezetőedzője szerint nagyon nehéz 3 mérkőzésen vannak túl, ami meglátszott a Fehérvár ellen, de boldog, hogy mindháromszor sikerült bezsebelniük a 3 pontot.

"Nehéz időszakon vagyunk túl, három meccset játszottunk egy hét alatt. A második félidő nagyon nehéz volt, kevés energiánk maradt, de fontos három ponttal gazdagodtunk. Köszönet a szurkolóknak, akik végig biztatták a csapatot! Dibusz Dénes nagyon jól játszott, de nem szoktam senkit kiemelni a játékosaim közül. Az a fontos, hogy amikor valami nem működik, mindig van, ami kompenzáljon."


Sigér (balról) duplája és Dibusz (jobbról) védései is kellettek a Ferencváros győzelméhez.

Fotó: Facebook.com/FerencvárosiTornaClub

A remek védéseket bemutató Dibusz Dénes azt mondta, sokszor szerencse kérdése is, hogy azok a védések, amiken meccsek múlhatnak, mennyire jönnek be.

"Mindig mindenre a lehető legjobban kell reagálnom. Szerencsére most is sokszor jól kaptam el az ütemet, persze sajnálom, hogy nem tudtunk kapott gól nélkül zárni, de nagyon örülünk a három pontnak, főleg egy ilyen megterhelő hét után.

Nagyon nehéz volt az utolsó negyedóra, de küzdöttünk, és behúztuk a győzelmet. Jól alakulnak számomra mostanában a mérkőzések, fontos nekem hogy a védéseimmel a csapatot segíthetem, én is érzem, hogy jó formában vagyok."

A 2 gólt szerző Sigér Dávid a meccs lefújása után hangsúlyozta a győzelem nem az ő érdeme, hanem a csapaté.

"Nagyszerű visszaigazolás ez a két gól, de nem szeretném magam kiemelni. Az, hogy ki szerezte a találatokat, most nem számít. Az elmúlt 10 napban 3 fontos, és nagyon nehéz mérkőzést nyertünk meg. Minden elismerésem a csapaté, mert mindegyik meccsen nagyon nagyot harcoltunk. 2-1 után nagyon meleggé vált a dolog, de sikerült jól védekeznünk, úgyhogy most nagyon boldogok vagyunk."

Forrás: Fradi.hu és Molfehervarfc.hu

Borítókép: molfehervarfc.hu

Videók