Fordított, és nyert az Újpest a Honvéd otthonában

Predrag Rogan csapata két vesztes mérkőzés után nyert ismét.


Az Újpest 2-1-re győzött a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga ötödik fordulójának vasárnapi mérkőzésén.

OTP Bank Liga, 5. forduló:
Budapest Honvéd FC-Újpest FC 1-2 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2375 néző, v.: Solymosi
gólszerzők: Balogh N. (30.), illetve Antonov (77.), Simon (80.)
sárga lap: Bocskay (26.), Hidi (28.), illetve Onovo (76.), Tallo (83.)

Budapest Honvéd:

Tujvel - Mezgrani, Batik, Lovric, Aliji - Bocskay (Kesztyűs, 73.), Hidi (Traore, 83.) - Szendrei, Gazdag, Zsótér (Ugrai, 65.) - Balogh N.

Újpest:

Banai - Kastrati, Kutrumpisz, Máté (Bacsa, 92.), Antonov - Onovo - Pauljevic, Simon (Baosic, 88.), Mitrovic, Perosevic - Tallo

A lendületes első félidőben mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, a hazaiak azonban többször és veszélyesebben támadták ellenfelük kapuját. A 30. percben aztán megérdemelten szereztek vezetést: az Újpestről szerződtetett Zsótér centerezését Balogh Norbert a leshatárról egyedül kilépve szép mozdulattal lőtte a vendégek kapujába. A kapott gól nem rázta fel túlságosan az újpestieket, a kispestiek jól és fegyelmezetten dolgoztak mezőnyben.
Gyorsabb és bátrabb újpesti támadójáték vezette fel a második félidőt, de egy elrontott Simon-zicceren kívül a vendégek sokáig nem jelentettek veszélyt Tujvel kapujára. A hajrában aztán három perc alatt mégis fordított az Újpest: Antonov egy lecsorgót értékesített közelről, Simon pedig újabb ziccernél már nem hibázott. A hajrá a Honvédé volt, de az eredmény nem változott, amihez Banai bravúrjára is szükség volt.

A kispestiek a bajnoki szezonban második hazai mérkőzésüket is 2-1-re bukták el, augusztus végén Kisvárda vette el tőlük vendégként a három pontot. Az Újpest közel öt év után nyert bajnokit a Honvéd vendégeként, akkor is 2-1-re győzött.

 

Borítókép: 

Videók