Folytatódott a DVSC nyeretlenségi sorozata

Ez volt a debreceniek ötödik mérkőzése, amin nem sikerült nyerniük.


Az MTK Budapest 1-1-es döntetlent játszott a vendég Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján.

Bátran, de sok hibával kezdett a vendégcsapat, ebből nemcsak megélt, hanem a 12. percben vezetéshez is jutott a házigazda Miovski révén. A folytatásban az MTK kontroll alatt tartotta a mérkőzést, de játékát sok pontatlanság jellemezte, miként a Debrecennek sem sikerült javulni.

A labda ritkán került a kapuk elé, így a szünetig csupán Ugrai és Miovski egy-egy veszélyes lövését láthatták a nézők.

A fordulás után jobb összpontosítással mezőnyfölényhez jutott, és beszorította ellenfelét a DVSC, amely a 65. percben Ferenczi góljával egyenlített. Támadásban maradt a vendégcsapat, az MTK a hajráig saját térfelén a védekezésre koncentrált, akkor azonban feljebb tudta tolni a játékát, de lefújásig már csak két lehetőség adódott a hazaiak előtt, az eredmény nem változott.A Debrecen immár öt forduló óta nyeretlen az NB I-ben, ami jelenleg leghosszabb aktív nyeretlenségi sorozat a magyar bajnokságban. A DVSC - amelyet a hétközi edzőmenesztés után már nem a Huszti Szabolcs, Toldi Gábor páros, hanem ideiglenes megbízatással a Jeremiás Gergő, Dombi Tibor duó irányított - ebben a szakaszban három vereség mellett másodszor ért el döntetlent.


OTP Bank Liga, 11. forduló:

MTK Budapest-Debreceni VSC 1-1 (1-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2231 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Miovski (12.), illetve Ferenczi (65.)
sárga lap: Herrera (50.), Balázs B. (58.), Weir (69.), illetve Bévárdi (57.)

MTK:
Mijatovic - Balázs B., Varju, Ferreira, Herrera - Ramadani, Weir - Kovácsréti (Vancsa, 67.), Dimitrov (Mezei Sz., 63.), Grozav - Miovski

Debrecen:
Gróf - M. Nikolic, Deslandes, Korhut (Szujó, 87.) - Bévárdi, Baráth, Varga J. (Gyönyörű, 87.), Ferenczi - Ugrai (Tischler, 60.) - Pintér (Soltész, 72.), Sós (Babunski, 87.)

Képek: Sport365/Patkós Imre

 

Videók