Felkészülés: szerb ellenféllel játszik a Kecskemét

A szerdai két siker után újabb felkészülési találkozóra készül a KTE-Phoenix Mecano. A szombati edzőmeccsen az ellenfél a szerb Hajduk Kula együttese lesz.


A Hajduk Kula a szerb első osztályban szerepel jelen pillanatban és féltávnál a 14. helyen telel, idei legfőbb célja az bennmaradás kivívása. A klub egy évvel fiatalabb a KTE-nél, 1912-ben alapították, legnagyobb sikerüket az 1996-97-es idényben érték el, akkor a jugoszláv bajnokság negyedik helyét szerezték meg. Ezidáig három alkalommal a nemzetközi porondon is megmutathatták magukat, 1997-ben és 2007-ben az Intertotó-kupában, szintén 2007-ben az UEFA-kupában is indultak. A Hajduk Kula legendái között egy magyar kapust is megtalálhatunk Plattkó Ferenc személyében, aki 1917 és 1923 között hatszor szerepelt a magyar válogatottban, később pedig olyan klubok vezetőedzője volt, mint a Barcelona, vagy a Boca Juniors. Plattkó egy évig volt játékos-edzője a vajdaságiaknak és bajnokságot nyert a csapattal, amivel kivívták a feljutást a másodosztályba.

A Kecskeméthez kapcsolódó hír, hogy Gréczi Gábor szerdai jó teljesítménye után csütörtökön újra a kerettel edzhetett, míg Vladan Szavics kisebb sérülés miatt kihagyta a délutáni foglalkozást, a mérkőzésen azonban vélhetően már számolhat vele Horváth Ferenc.

Edzőmeccsét ezúttal is a Széktói Stadion műfüves pályáján játssza a KTE, a találkozó 14:00-kor kezdődik.

 

Videók