"Fejben tíz százalékkal jobban állunk a Fradinál." - Eke Uzoma

A Ferencváros és a Honvéd tagjai is parázs összecsapásra számítanak.


Kedden este a Hidegkuti Nándor Stadionban néz egymással farkasszemet a Ferencváros és a Budapest Honvéd legénysége. A mérkőzés mind a két csapat számára különösen fontos. Amennyiben a zöld-fehérek nyernek, a többi forduló eredményétől függetlenül már most megszerzik a bajnoki címet. Nem lesz azonban könnyű dolguk, hiszen a Honvéd még harcban van a nemzetközi kupaszereplést érő, 3. helyért.

A mérkőzésre mind a két csapat tagjai gőzerővel készülnek.

A Ferencváros vezetőedzője a Fradi.hu-nak úgy nyilatkozott, tudják mi a tétje a mai meccsnek, de nem lesz könnyű dolguk.

„Mindig nehéz a Budapest Honvéd ellen játszani, különösen idegenben. A Honvéd a legutóbbi néhány mérkőzésen szerzett pár pontot, ezáltal magabiztosságra tett szert. Tudjuk, hogy már csak egy jó meccsre és néhány nagyon fontos pontra van szükségünk a célunk eléréséhez, ezért a keddi egy rendkívül fontos mérkőzés lesz számunkra, koncentrálnunk kell„ - mondta.

„Felkészültünk az újabb mérkőzésre, a csapatból mindenki tudja, hogy mi a tétje a keddi összecsapásnak” – tette hozzá.


A két gárda legutóbbi összecsapása döntetlennel zárult.

Fotó: Facebook.com/Budapest Honvéd FC

A Budapest Honvéd középpályása, Eke Uzoma szerint fontos lesz, hogy a saját játékukra koncentráljanak. 

„A legfontosabb, hogy folytassuk a munkát, amit elkezdtünk. Jó formában vagyunk, igazából még csak most kezdődött el ez az út számunkra. Koncentrálnunk kell és csapatként küzdenünk” – mondta a honvédfc.hu kérdésére.

„Ahogy a kupadöntő előtt is mondtam, most is fejben dől majd el a meccs. Akárcsak a Fradinak, nekünk is vannak tapasztalt játékosaink, de az a kérdés, hogy ki mennyire lesz ott a pályán mentálisan. Ha engem kérdezel, ebből a szempontból talán tíz százalékkal jobban is állunk a Fradinál, mert egy nagyon jó szériában vagyunk."

"Oké, Újpesten sajnos kikaptunk, de remek meccset játszottunk, a többi találkozón pedig ez pontokkal is párosult. Ezt a teljesítményt kell továbbvinnünk. Nem számít, ki ellen lépünk pályára, hogy a Fradi, a Vidi, a Paks vagy a Kaposvár az ellenfelünk, csak a saját játékfilozófiánkra kell koncentrálni, és akkor megnyerhetjük a meccset. Mindkét csapatnak fontos ez a győzelem, úgyhogy biztos, hogy a szurkolók számára egy nagyon érdekes összecsapás lesz. Azt kívánom nekik, hogy élvezzék a meccset, és a pályán majd eldől, hogy mi lesz a három pont sorsa.”

A játékos arra is kitért, hogy külön motivációt jelent számukra, hogy eddig még veretlenek az éllovassal szemben.

„Van egy kis mentális előnyünk, önbizalommal léphetünk pályára a Fradi ellen. Ez is egy plusz motivációt jelent számunkra, hogy megtartsuk ezt a formát. Szerintem kevés csapat van, amelyiknek nincs valami rossz emléke, ha a Honvéddal találkozik, hiszen törtünk mi már borsot sok klub orra alá a szezonban. De nem szabad az ellenfelekre koncentrálni, saját magunkra kell figyelnünk. Csak az számít, hogy megtegyük a pályán, amit az edző kér tőlünk, aztán bármi is lesz az eredménye, mi elmondhatjuk, hogy megtettük a magunkét."

A piros-feketék másik játékosa, Szendrei Norbert arról beszélt, hogy a csapategység a legfontosabb, és az, hogy tudnak egymásért küzdeni. Kiemelte, hogy nagyon pozitív a hangulat a gárdánál, és még az Újpest elleni vereséget sem élték meg hatalmas kudarcként.

Az összecsapás 21.05-kor kezdődik majd.

Borítókép: Facebook.com/Budapest Honvéd FC

Forrás: honvédfc.hu és fradi.hu

 

Videók