Esélye sem volt a leütött Haladás-játékosnak

Szombat éjszaka három Haladás-játékost és a velük összetűzésbe keveredő, kosárlabdázó Kiricsi Lászlót állított elő a rendőrség garázdaság gyanújával.


Az incidensről többfajta verzió látott napvilágot, az eset tisztázása miatt a három futballista - Mursits Roland, Dvorschák Gábor, Városi Viktor - közös közleményt adott ki, amelyet változtatást nélkül közlünk - írja a szombathelyi klub honlapja.

A Mursits Roland által leírtakból kiderül: a futballisták tökéletesen vétlenek, és áldozatok voltak. Az eset egészen pontosan már vasárnap hajnalban, az egyik szombathelyi szórakozóhely előtt történt, a játékosok tehát még be sem értek a diszkóba.

"Mikor mentünk a parkolóban már messziről láttuk, hogy a későbbi elkövető nem igazán van beszámítható állapotban, a Dvorschák Gabi és én kikerültük, viszont a mögöttünk levő Viktort leütközte, majd amikor ezt ő számon kérte (kérdéssel, nem ütéssel!) a srác leütötte. Látva azt, hogy az elkövető még a földön fekvő Viktor felé megindul, azonnal a Viktor elé álltunk, de a Gabit sörösüveggel arcon dobta, engem pedig ököllel leütött. Ami nagyon fontos, hogy a Viktornak esélye sem volt visszaütni, egyből elvesztette az eszméletét, míg a Gabinak meg nekem eszünk ágában sem volt sportolóként komolyabb bajba kerülni, ezért azonnal hívta a Gabi barátnője a 112-t. Ezután a mögöttünk később kialakult lökdösődésben megsérülhetett az érintett szája, de őszintén kijelentem, hogy az ügyben érintett három Haladás játékos egyike sem ütötte meg, azzal voltunk elfoglalva, hogy társunk minél előbb magához térjen. Miután magához tért, próbáltam előkeríteni a srácot, a nevét akartam megtudni, hogy a kiérkező rendőröknek feljelenthessük, de addigra befutott a szórakozóhelyre és végül a kidobók kísérték ki, mikor megérkeztek a mentők és rendőrök. Ezután mindhármunkat mentővel a kórházba szállították, és elláttak, onnan pedig a rendőrségre. Az eljárás során az elkövetőt könnyű testisértés vádjával feljelentjük/feljelentettük, viszont értetlenül állunk azelőtt, hogy a garázdaság vádjában gyanúsítottként szereplünk.

Ez hármunk története, természetesen nem akartunk bajba kerülni, csak egy esti Xbox-ozás után el akartunk menni, kikapcsolódni a győztes meccs után. Nagyon sajnáljuk, hogy így alakult, és a klub neve bekerült ilyen negatív módon a hírekbe, de muszáj volt a Viktor segítségére sietnünk és mentőt hívnunk (ezzel együtt ugye a rendőrséget is), hogy ne legyen még ennél is komolyabb baja. Természetesen szóban is elmondjuk a történteket a vizsgálat során, csak azt szerettük volna, ha az interneten minél előbb tisztázódik az igazunk."

Köszönettel,
Dvorschák Gábor, Városi Viktor, Mursits Roland

Videók