Erős Gábor 200. alkalommal lengetett az NB I-ben

Bámulatos szakaszhatárhoz érkezett Erős Gábor. A rutinos FIFA-asszisztens szombaton 200. alkalommal lengetett az élvonalban.


A 41 éves sportember ezúttal is Kassai Viktor munkáját segítette Ring György társaságában a Paks és a Győr egymás elleni bajnokiján. A kezdés előtt a két csapat a játékosok által aláírt labdával kedveskedett az asszisztensnek. 

Erős Gábor 1994 februárjában tette le a játékvezetői vizsgát, először a Nagysáp–Tarján mérkőzésen volt asszisztens. Az országos keretbe 2000 januárjában került be, az élvonalban 2001 márciusában, egy Videoton–Újpest meccsen debütált.

Jövőre újra jubilál, akkor lesz tíz éve, hogy tagja a nemzetközi keretnek. Kassai Viktor asszisztense volt többek között a 2008-as pekingi olimpia fináléjában, a 2010-es dél-afrikai világbajnokság elődöntőjében, a 2011-es Bajnokok Ligája-döntőben és közreműködött az idei Európa-bajnokságon is. Számos BL-találkozón, világbajnoki-, Eb-selejtezőn, korosztályos vb-n, kontinensviadalon, kupamérkőzésen vett részt az utóbbi évtizedben. Ars poeticája „az egyenlő feltételek biztosítása, eközben pedig alázattal szolgálni a világ legszebb sportját”.

Videók