Emberhátrányban mentett pontot a Fehérvár

Döntetlen a Hungária körúton.


A MOL Fehérvár úgy játszott 1-1-es döntetlent a sereghajtó MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén, hogy egyenlítő találatát már emberhátrányban szerezte.


OTP Bank Liga, 27. forduló:
MTK Budapest-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2256 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Mezei (52.), illetve Nego (84.)
piros lap: Fiola (79.)
sárga lap: Varju (19.), Mezei (90.), illetve Makarenko (16.), Bamgboye (73.)

MTK Budapest:

Mijatovic - Varju (Miovski, 59.), Szépe, Rajkovic, Herrera - Ramadani - Kadlec (Várkonyi, 59.), Palincsár, Mezei (Stieber, 91.), Kovácsréti (Kovács M., 91.) - Futács (Vancsa, 59.)

MOL Fehérvár FC:

Kovács D. - Bese (Dárdai, 70.), Rus, Stopira, Hangya - Fiola, Makarenko (Pinto, 70.) - Nego, Kodro (Petrjak, 70.), Bamgboye - Nikolics

Az első félidő első részében közepes iram mellett a mezőnyben küzdöttek a csapatok, a kapuk nem forogtak veszélyben. A huszadik perctől viszont felélénkült az iram, elsősorban a Fehérvár próbált kezdeményezni, de a gólhelyzeteket az MTK dolgozta, majd hagyta ki sorra. A szünet előtt a vendégek is életjelet adtak magukról Nikolics révén, és érvénytelen találatot is szereztek.

Hazai góllal kezdődött a második játékrész, az 52. percben Mezei szabadrúgásból volt eredményes. A gól után az MTK beszorult saját térfelére, bár inkább a hazaiak zártak vissza, mintsem a fehérváriak szorították volna be őket. A vendégek előtt azonban ritkán adódott lehetőség, és akkor is pontatlanok voltak a befejezéseknél.

A 79. perctől már emberhátrányban is volt a vendégcsapat: Fiola elsőre sárga laposnak ítélt szerelési kísérletét a videovisszajátszást követően piros lapra változtatta Bogár játékvezető.

A 84. percben az MTK-védelem kihagyását kihasználta a Fehérvár, szabadrúgás után Nego talált be közelről. A végjáték mindkét kapu előtt tartogatott még gólhelyzetet, újabb találat azonban már nem született.

Borítókép: MTI 

Videók