Első győzelmét aratta hazai pályán a ZTE

Waltner Róbert csapata az MTK-t győzte le.


A Zalaegerszeg hazai pályán 2-0-ra legyőzte az MTK-t a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Waltner Róbert vezetőedző együttese második sikerét aratta a szezonban, először diadalmaskodott otthon, míg az MTK sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el idegenben.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
ZTE FC-MTK Budapest 2-0 (1-0)
-----------------------------
Zalaegerszeg, 1057 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerző: Koszta (11., 85.)
sárga lap: Babati (92.), illetve Halilovic (79.), Miovski (92.)

ZTE FC:

Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki Kis, Bedi - Skribek (Ubochioma, 68.), Halilovic (Zimonyi, 91.), Spoljaric (Tajti, 68.), Sankovic, Koszta (Bakary, 91.) - Borukov (Babati, 58.)

MTK Budapest:

Mijatovic - Alho, Varju, Ferreira, Herrera - Kosznovszky, Weir, Dimitrov (Mezei, a szünetben) - Kovácsréti (Vancsa, 59.), Miovski, Grozav (Osei, 83.)

Korán, már a 11. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat egy szép akció végén, ezt követően pedig inkább az MTK irányította a játékot, viszont igazi nagy helyzeteket nem tudott kialakítani. Sőt, egy szöglet után kis híján növelte előnyét a ZTE a félidő hajrájában.
Hasonlóképpen alakult a játék képe a fordulást követően, az MTK inkább csak támadgatott, de hiányzott belőle az átütő erő, míg a ZTE leginkább a három pont megtartására koncentrált. A 79. percben nagy lehetőséghez jutott a fővárosi gárda, ám Grozav büntetőjét a hazaiak MTK-nevelésű kapusa, Demjén hárította. A hiba megbosszulta magát, hiszen a duplázó Koszta egy szép csukafejessel a hajrában eldöntötte az összecsapást.

Borítókép: Facebook.com/ Zte FC 

Videók