Együtt siratta NB I-es tagsága elvesztését a két csapat - videó

A Pécs hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Nyíregyházát a labdarúgó NB I 30., utolsó fordulójának pénteki nyitómérkőzésén. Jónéhány perc késéssel startolt a meccs, amelyen a két - az NB I-ből az NB III-ba száműzött csapat játékosai összeölelkeztek egymással a kezdőkörben.


NB I, 30. forduló:
PMFC-Nyíregyháza 2-1 (0-0)
Pécs, 3500 néző, v.: Szőts.

PMFC: Helesfay - Pauljevic, Horváth A., Ojdanic, Tadejevic - Kővári (Rácz, a szünetben), James, Weitzer (Heffler N., a szünetben), Márkvárt, Szatmári - Frank (Pávkovics, 89.).
Nyíregyháza: Ovsienko - Fodor, Rubus, Kovacevic, Törtei - Zofcák (Abdouraman, 86.), Kostic, Pekár, Koller, Halenár (Karacs, a szünetben) - Darcimelija (Rezes, a szünetben).

Gólszerzők: Heffler N. (84.), Pauljevic (93.), illetve Karacs (46.)

Tabella: ide kattintva!

Mivel egyik csapat sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így ez volt mindkettőnek az utolsó NB I-es meccse, a következő idényben a harmadosztályban folytathatja Pécs és a Nyíregyháza is. A szurkolók a mérkőzésen szinte végig hangosan szidták a magyar szövetséget.

A pécsi klub utánpótlás játékosainak felvonulásával búcsúzott az élvonaltól, míg a szurkolók molinókkal és füstbombával készültek. A csapatok felvonulása után a szintén licenchiány miatt búcsúzó Nyíregyháza és Pécs futballistái összeölelkeztek a kezdőkörben.

Az öt perc késéssel kezdődött meccs első félidejében sok hibával játszott mindkét csapat, így nem sok helyzet adódott, de a Pécs járt közelebb a gólhoz, ugyanis egy ízben a nyíregyházi kapus mentett nagyot, a szünet előtt pedig Márkvárt a kapufát találta el.

A szünetben kikerült a pálya mellé egy koporsó, amely jelképesen a pécsi futballt temette...

Vendéggólal kezdődött a folytatás, méghozzá a félidőben élete első élvonalbeli meccsére beállt Karacs Péter egy perc alatt bevette a rivális kapuját. A góltól sem élénkült meg a játék, a Pécs görcsösen próbálkozott, de jó ideig nem járt sikerrel. A legnagyobb izgalmat az okozta, hogy egy görögtűz a pályán landolt, eközben pedig perceken át szólt a hangosbemondóból az AC/DC nevű rockbanda Thunderstruck című slágere... A hajrában aztán a mecsekaljaiak két szépségdíjas bombagóllal fordítottak és otthon tartották a három pontot.

 

VIDEÓN A MECCS RENDHAGYÓ FELVEZETÉSE:

Videók