Dubajozik az NB I-es bajnokság listavezetője

A vidi.hu stábja a vezetőedzőt, Henning Berget kérdezte a körülményekről.


„Játékosként voltam itt az angol csapataimmal, de az már nagyon-nagyon régen volt (nevet). Törökország is opció volt az első edzőtábor idejére, de aztán az ismert hírek miatt az Emírségek mellett döntöttünk. Többet kellett utazni, de tudtuk, hogy az időjárási- és az edzéskörülmények is kifogástalanok lesznek. Sok európai válogatott és klubcsapat jár már ide, több kollégámmal beszéltem, akik jártak már erre edzőtáborozni. Mindenki csak jókat mondott, és igazuk is volt. Elégedett vagyok a körülményekkel. Az edzőpálya remek, az időjárásra sem lehet egy szavunk se. A konditerem jól felszerelt, a játékosok hozzáállása nagyon jó, vevők a kemény munkára, szóval eddig elégedett vagyok a felkészüléssel" - fogalmazott. 
 
 
"A játékosok most jobb állapotban vannak, mint a nyári kezdésnél, így magasabb szinten tudjuk kezdeni a munkát, mint júniusban. Az évet különböző felmérésekkel kezdtük, pontosan láttuk, hogy milyenek az értékek - rendben van minden. Itt, Dubajban a szó szoros értelmében edzőtábort tartunk, Spanyolországban már több mérkőzést is játszunk majd. Ez nem azt jelenti, hogy most kizárólag erőnléti felkészülés zajlik, jó állapotban vagyunk, nincs szükség arra, hogy három hétig csak fussanak a játékosok, ez harminc éve volt divat. Persze dolgozunk sokat ezen is, de jut idő és energia a futball-specifikus dolgokra és az egyéni felkészítésre is."
 
 
Az alakulat szerdán 17 órakor a Zenit Szentpétervár ellen játszik. "Biztosan jó meccs lesz,, készen állnak majd a játékosok egy ilyen ellenfélre is. A játékosoknak a szünet alatt is volt egyéni programjuk, futó- és erősítőfeladatokat is kaptak, nem a nulláról kezdtünk a múlt héten. Kellő motiváció egy ilyen szintű csapat ellen játszani, ahhoz, hogy fejlődjünk, szükségünk van arra, hogy erős, Zenit minőségű csapatok ellen nemzetközi tapasztalatot szerezzünk, hiszen ez a szint, amihez szeretnénk egyre közelebb és közelebb kerülni."

Videók