Dél-Koreába igazol az NB I góllövőlistájának éllovasa

Az NB I góllövőlistáját vezető Feczesin Róbert a Jeonnam Dragonsban folytatja pályafutását.


 

 
 
 
A dél-koreai egyesület kivásárolta fehérvári szerződéséből a magyar válogatott támadót – adta hírül a játékos ügyeit intéző F-Group menedzseriroda.
 
Feczesin már kint is járt Dél-Koreában, aláírta 1+1 éves szerződését és január közepén kezdi el a felkészülést új csapatával. 
 
 
„Január elején már kiutaztam Dél-Koreába, hogy minden részletet tisztázzunk a vezetőkkel és aláírjam a szerződést. Szöultól nagyjából 2 órás vonatútra van a város, tipikus ázsiai hely, de bevallom, jobb, mint amire számítottam. Tisztaság van, elegáns és modern utcák, nemzetközi éttermek és kávézók. Egy toronyépületben kapok lakást, lesz autóm, a vezetőség tényleg mindent megtesz, hogy komfortosan érezhessem magam. 
 
Rajtam kívül is van légiós, brazil, horvát és egy ausztrál-horvát futballista játszik a klubban, engem a nemrég távozott macedón csatár helyére igazolt az egyesület. Meglepően profi körülményekkel találkoztam, a stadion és az edzőközpont is remekül felszerelt, az egyetlen nehézséget csak az jelentheti majd, hogy a helyiek angoltudása nem az igazi, de tolmács segít a kommunikációban. Először a dél-koreai Jeju-si szigetén, aztán Japánban edzőtáborozunk, a bajnokság márciusban kezdődik és novemberig tart. Motivált vagyok, nagy kihívásnak tartom ezt a lehetőséget, szeretném bizonyítani, hogy külföldön is képes vagyok gólokat szerezni” – mondta Feczesin.
 
„Nem csoda, hogy egy ilyen nagyszerű ősz után ajánlat érkezett Feczesin Robiért, a Vidi húzóembere volt, gólokat lőtt, én azon is csodálkoztam, hogy nem került szóba a válogatottnál a neve. A dél-koreai bajnokság évek óta jó színvonalat képvisel, a ligát az európai csapatok is figyelik, ráadásul a légiósokat nagyon megbecsülik arrafelé. Nem egy csatár érkezett harmincon felül és játszott 36-37 éves koráig Dél-Koreában. Fecze 1 + 1 éves szerződést kötött, de ha úgy termeli a gólokat majd, mint a Videotonban, biztos hosszútávon támaszkodna rá a Jeonnam Dragons” – olvasható Filipovics Vladan, a játékos menedzserének nyilatkozata.
 

Videók