Debrecenben szerepel a Ferencváros

Szerhij Rebrov csapatára igazi rangadó vár.


A labdarúgó Nb1 12. fordulójában a bajnoki címvédő Ferencváros a Debrecenhez látogat.

Az elmúlt  években a zöld fehérek egyik nagy mumusa a Debrecen gárdája. A magyar bajnok négy éve vár arra, hogy nyerni tudjon a Cívisvárosban. A Ferencváros együttese csütörtökön gól nélküli döntetlent játszott hazai pályán a CSZKA Moszkva ellen az Európa-ligában. A találkozó nagy kérdése lesz az, hogy a zöld-fehér alakulat tudja-e folytatni a menetelését a bajnokságban is.

Esélyek, pillanatnyi formák legjobb játékosok, egymás elleni eredmények

A fővárosiak legutóbb a bajnokságban, a Mezőkövesd ellen játszottak hazai pályán 1-1-es döntetlent, míg a Debrecen együttese hazai pályán 3-1-re tudott nyerni a Paks gárdája ellen. 
A Ferencváros a legutóbb 2015-ben tudott nyerni a Debrecen otthonában, akkor 3-0-ra győzött a címvédő az azóta lejátszott 13 mérkőzésből mindössze 2-t nyert meg a Debrecen, mindkettőt hazai pályán. A címvédőnél a legjobb játékos pillanatnyilag az a Tokmac Nguen, aki nemcsak kiváló formának örvend, hanem még gólérzékeny is. A Hajdú-Bihar megyei csapat legjobbjai Nikola Trujic és Varga Kevin.

A Debrecen együttesénél, megfordult az ellenfél színeiben az a Tőzsér Dániel, aki 2004-ben még a Ferencváros együttesével nyert  bajnokságot. Hazai pályán a Debrecen mindenképpen meg szeretné nehezítheti a Fradi dolgát.

Tabellán elfoglalt pozíció

Mindkét csapat egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, az első fordulóban elmaradt mérkőzést 2020 áprilisában fogják pótolni, így ebben a szezonban most találkoznak először a felek. A Debrecen jelenleg a hetedik, a Ferencváros együttese pedig a 3. helyen áll, de egy győzelemmel a zöld fehér együttes odaérhetne a listavezető Mol-Fehérvár mögé.

Fotó: Fradi.hu
 

Videók