Debrecen: vissza kell venni az arcból

Dombi Tibor, a Debrecen labdarúgója elismeri, bajban van a Loki, szerinte a kilábalás érdekében valamennyi játékosuknak magába kell szállnia.


Számos oka van annak, hogy a magyar bajnoki címvédő Debrecen sorozatban negyedik vereségét szenvedte el az NB I-ben, s erre 2001 óta nem volt példa. Szombaton az MTK-tól kapott ki otthon 2-0-ra. Dombi, aki tizenkilencedik éve szolgálja a Lokit, annak a jelzőnknek, amely szerint tragédia, amit most megélnek, élénken ellentmondott, majd mélyrepülésük okait boncolgatta.

- A városban kapjuk a beszólásokat - ismerte el Dombi -, de lesznek még hasonló negatív szériáink. Nagy gondot jelent az alapjátékosok kiesése, Selim Bouadla hiányzott talán a legjobban, ám olyan is előfordult, hogy az öt középső védőnk közül csak egy volt hadra fogható. Mészáros Norbert és Szakály Péter kiesése a csapategységet bontotta meg. A 39 éves focista hozzátet­te: a futball törvényszerűsége, hogy a sikerek után mindig hullámvölgyek jönnek.

- Éppen elég régen futballozom már ahhoz, hogy megállapítsam, ami tavaly sikerült, az ősszel nem. Noha Kondás Elemér edző higgadt pedagógus módjára igyekszik kezelni a helyzetet, a mi feladatunk az, hogy magunkba szálljunk. Alapos önvizsgálatra van szükség, hiszen futballozni nem felejtettünk el. Eddig jó passzban voltunk, 2005 óta hat bajnoki aranyérmet szereztünk. A mostani negatív időszakon úgy juthatunk túl, ha valamennyi Loki-játékos „visszavesz az arcból”.

Videók