Csizmadia Csaba nem a pontokat akarja számolgatni

Gőzerővel készül a Budafoki MTE az NB I. nyitányára.


A Sport365.hu stábja a helyszínen tekintette meg a Budafoki MTE labdarúgócsapatának sajtónyilvános edzését. 

Csizmadia Csaba legénysége a halásztelki Németh Ferenc Sportcentrumban végezte el a délelőtti edzésmunkát. 

A szakmai stáb és a játékosok célja egyértelmű. Stabil bennmaradás az első osztályban. 

Oláh Lóránt a Budafoki MTE sportigazgatója további játékosok érkezéséről beszélt.

Oláh Lóránt Budafoki MTE sportigazgató

További játékosok érkezése várható a klubnál.


Az újonnan igazolt Puskás Ferenc-díjas Zsóri Dániel már az újabb góljaira koncentrál, és nem a múltból akar megélni.

Zsóri Dániel

Zsóri Dániel új csapatánál, a Budafoki MTE színeiben.


Mervó Bence úgy véli, már az első naptól beilleszkedtek az új játékosok.

Mervó Bence

Mervó Bence

Csizmadia Csaba vezetőedző elmondta, a felkészülés mostani szakaszában az a legfontosabb, hogy a játékosok megkapják a megfelelő terhelést. Hozzátette, nem híve a száraz futásoknak, ezért egymás közötti játékkal zajlik a felkészülés jelentős része.

Budafoki MTE edzés 3.

Budafoki MTE edzés 3.

 

"Nagy probléma lenne, ha már most számolgatnám, hogy mennyi pontot kell szereznünk, és nem is akarok feleslegesen terhet rakni a futballistákra, ami esetleg rossz hatással lenne rájuk" - fogalmazott a 35 éves szakember.

Kiemelte, számára most az a legfontosabb, hogy a lehető legmegfelelőbben felkészüljenek és így kezdhessék el az OTP Bank Liga következő idényét, melynek során a játékrendszerük szerinte működni fog.

"Ugyanazt a játékot várom, amit a másodosztályban is mutattunk, nálunk nem fordulhat elő az, hogy csak védekezünk, vagy csak támadunk, mert a futball nem erről szól"
- mondta Csizmadia, hozzátéve, tisztában van azzal, mire van szükség egy csapatnál az NB I-ben, és ezt igyekszik is átadni a játékosoknak.

"Sok fiatal tehetségünk van, számukra most itt a lehetőség, hogy bebizonyítsák, nem érdemtelenül léphetnek pályára az élvonalban"
- jelentette ki az edző.

Csizmadia a lehetséges igazolásokról azt mondta, két-három futballista érkezése még várható, több biztosan nem, és az új játékosok szerződtetésénél is azt veszik figyelembe, hogy azokra a posztokra érkezzenek, ahol hiány van a keretben.

Budafoki MTE edzés 2.

Budafoki MTE edzés 2.

 

Kovács Dávid csapatkapitány kijelentette, a céljuk a bennmaradás és a tisztes helytállás, ugyanakkor tudják, hogy nehezebb szezon vár rájuk, mint amilyen a legutóbbi volt a másodosztályban.

"A legnagyobb erősségünk az, hogy kialakult itt egy nagyszerű jó közeg, ennek pedig nagy jelentősége lehet ebben az idényben"
- mondta a 29 éves középpályás.

A magyar szövetség (MLSZ) május elején nyilvánította befejezettnek a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt Merkantil Bank Liga NB II-s bajnokságot, melynek második helyezettjeként a Budafok feljutott az NB I-be az MTK Budapest mögött.

Kovács Dávid Budafoki MTE

(null)

 

Fotógaléria: 


 

Fotók, Borítókép: Sport365.hu/Biró Tamás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Videók