"Csak két nap állt rendelkezésünkre, hogy regenerálódjanak a játékosok - Waltner Róbert

A már kiesett a Kaposvár edzője szerint nehéz mérkőzés lesz az Újpest elleni találkozó.


Az OTP Bank Liga zárófordulójában a már kiesett Kaposvár az Újpest együtteséhez látogat. 

A találkozó előtt, a már kiesett Rákóczi edzője, Waltner Róbert nyilatkozott. 

" Nehéz a mérkőzésre való felkészülés, hiszen az ezt megelőző, illetve a mostani meccs előtt is csak két nap állt a rendelkezésünkre, hogy regenerálódjanak a játékosok – fogalmazott Waltner Róbert, csapatunk edzője. – Akkor a Honvédnak, most pedig az Újpestnek is egy nappal több állt a rendelkezésére. Ebben a feszített tempóban igen nehéz a felkészülés, így egy nap is sokat számít. Ráadásul nagyon sok játékosunk megsérült az utolsó hétre, többen kiestek a tervezett kezdőcsapatból, de megpróbáljuk összekapargatni magunkat, mert szeretnénk úgy búcsúzni az NB I-től, hogy ne valljunk szégyent."A
 Kaposvár méltón szeretne búcsúzni az NB1-től.
Fotó: Facebook.com/ Hivatalos Kaposvár Rákóczi FC

A Kaposvár edzője szót ejtett az elmúlt mérkőzésekről is. "A Honvéd ellen az utolsó másodpercig bíztam abban, hogy sikerül döntetlenre mentenünk a meccset – mondta Waltner Róbert. – Erre meg is volt a lehetőségünk, az utolsó pontrúgásnál már mindenki, mindent egy lapra feltéve támadott. Ilyenkor benne van a meccsben annak a lehetősége, hogy megkontráznak minket és ez meg is történt, amikor már csak harminc másodperc volt hátra a mérkőzésből. Ennek ellenére Vachtler Csabának nem kellett volna akkorát hibáznia a negyedik gólnál, de sajnos egész évben elkísérnek minket az egyéni hibák. Ezeket nehéz megélni, de a mentalitásunkat nem érheti panasz. Még akkor sem, amikor már fordulókkal ezelőtt meghúzták felettünk a vonalat, egy meccset sem vettünk félvállról. Még ebben a feszített tempóban sem, amire mindenki panaszkodik. Még azok is, akinek bő a keretük. Nekünk nincs bő keretünk és még ki is estünk, azonban a játékunkon ez nem látszik. Elég csak megnézni az ellenfelek edzőinek nyilatkozatát, sokan mondták, hogy a Rákóczi ellen nem mehetnek biztosra, még akkor sem, ha már kiesett. Pisont István és Bódog Tamás is elismerően, pozitívan nyilatkozott, Hornyák Zsolt pedig azt mondta, hogy az egyik legnehezebb meccse volt a Kaposvár elleni a Puskás edzőjeként. Az utolsó mérkőzésünkön is az a minimum, hogy a csapat mentalitása rendben legyen. Ha törik, ha szakad, ha esik, ha fúj, ha fáradtak is a játékosok, de oda kell tenniük a szívüket és a lelküket. Bízom benne, hogy ez eredménnyel párosul majd." 

Az NB1-ből a Kaposvár mellett, akár mai ellenfele az Újpest is kieshet, amennyiben a lila-fehérek súlyos vereséget szenvednek, és a többi pályán kedvezőtlenül alakulnak az eredmények. 

Forrás: rakoczifc.hu
Borítókép: rakoczifc.hu

 

Videók