Boldog Születésnapot: Győzelemmel és góllal ünnepelt Lisztes Krisztián

Győzelemmel ünnepelte bajnoki címét a Ferencváros.


A már bajnok Ferencváros hazai pályán 3-0-ra győzött a Kisvárda ellen szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójában.

A zöld-fehérek pénteken, a Kecskemét vereségének köszönhetően játék nélkül szerezték meg történetük 34. bajnoki elsőségét.

OTP Bank Liga, 30. forduló: Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 3-0 (0-0)

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Újpest FC-Vasas FC 1-1
Paksi FC-Debreceni VSC 0-0
Ferencvárosi TC-Kisvárda Master Good 3-0
pénteken játszották:
Budapest Honvéd-Kecskeméti TE 1-0
vasárnap játsszák:
ZTE FC-Puskás Akadémia FC 15.00
MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd Zsóry FC 19.30

Nagy lendülettel kezdett a Ferencváros, és korán vezetést is szerezhetett volna, de az Újpest ellen duplázó Amer Gojak fejesgólját les miatt érvénytelenítették. A zöld-fehérek komoly nyomás alatt tartották riválisukat, a Kisvárda gyors kontrákkal próbált veszélyeztetni, viszonylag kevés sikerrel. A fordulást követően a Ferencváros gyorsan eldöntötte a három pont sorsát, a 49. percben az előrehúzódó Pászka Lóránd fejelt közvetlen közelről a hálóba, majd az 52. percben, egy hasonló akció végén, a szünetben csereként pályára lépő, 18. születésnapját ünneplő Lisztes Krisztián lőtt a hálóba. Előbbi először volt eredményes a Ferencváros színeiben, utóbbi pedig továbbra is remek formában van, az utóbbi hat bajnokin már ötödször volt eredményes. Nem sokkal később a védő Sammy Mmaee is betalált, a Ferencváros pedig ezen kívül is számos gólhelyzetet kidolgozott, Dibusz Dénes szinte munka nélküli volt ezen a találkozón.

Borítókép: MTI/Illyés Tibor

Videók