Az utolsó pillanatokban omlott össze a Budafoki MTE

Az Újpest végül három pontnak örülhetett.


Az Újpest a 90. és 91. percben lőtt góllal nyert 2-0-ra a vendég Budafok ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, szerdán.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Újpest FC-Budafoki MTE 2-0 (0-0)
Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 2-0
MOL Fehérvár FC-Paksi FC 2-2

A gyenge iramú első félidőben az Újpest irányított ugyan, de a kapura nem jelentett veszélyt. A vezetést azonban még így is könnyen megszerezhette volna, de a 16. percben Mitrovic büntetőjét Bese kivédte, míg Croizet a 34. percben az egyetlen formás hazai akció végén lőtt kapu mellé ígéretes helyzetből. A Budafok fiatal támadói lendületükkel nem tudtak érvényesülni, a vendégek támadásait hamar megszűrték a rutinos házigazdák.

A második játékrész Zsóri két lövésével kezdődött, majd ismét az Újpest kezdeményezett, de sok technikai hiba miatt nem tudott veszélyeztetni. A védekezésre kényszerített vendégek sokszor csak taktikai szabálytalanság árán tudták megállítani a hazaiakat. A fordulatot Kulcsár kiállítása hozta meg, onnantól kezdve kizárólag Bese bravúrjaival tartotta a döntetlent a Budafok. A 90. percben Mitrovic távoli lövése megpattant Csongvain, amellyel megszerezte a vezetést az Újpest, majd egy perccel később Perosevic biztosította be a hazai győzelmet. Az Újpest a legutóbbi hét tétmérkőzéséből a hatodikat tudta megnyerni.

Borítókép/Fotók: PatkósImre/Sport365

Videók