Az UTE 135 éves születésnapját ünnepelték

Koszorúzással emlékeztek meg az egyesület megalapítására.


Az Újpesti Torna Egylet (UTE) vezetői, korábbi és mai sportolói kedden ünnepélyes keretek között emlékeztek meg arról, hogy 135 éve, 1885. június 16-án alapították meg a lila-fehér klubot.

A legrégebbi ma is működő egyesület Megyeri úti székházánál az UTE Labdarúgó Akadémia tagjai által alkotott sorfal között elhaladva Őze István klubigazgató és Zsigmond Barna Pál, a IV. kerület országgyűlési képviselője koszorúzta meg Aschner Lipót, a klub első elnöke és legnagyobb mecénása, valamint Técsőy Tichy Henrik, az úszó- és vízilabda szakosztály egyik alapítójának emléktábláját, majd Szusza Ferenc legendás labdarúgó szobránál Sontra Tamás, az akadémia igazgatója és Balajcza Szabolcs, az UTE edzője, az Újpest FC korábbi kapusa helyezett el lila-fehér koszorút.Bene Ferenc olimpiai bajnok labdarúgó mellszobránál Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász és Ancsin János jégkorongozó helyezte el a megemlékezés virágait.

Az egybegyűltek ezután a Szent István tér - volt piactér - 19-es szám alatti ház falán, ahol 135 éve néhány sportszerető fiatal megalapította az Újpesti Torna Egyletet, koszorúzták meg az emléktáblát."Nagy öröm mindannyiunk számára, hogy elértük ezt a szép kort. Büszkén mondhatom, hogy fejlődik, gyarapodik az egyesület, szépülnek létesítményeink. Versenyzőink eredményei alapján az utóbbi években az egyesületek rangsorában mindig dobogós helyen végeztünk, többször a legjobbak voltunk"
- nyilatkozott az MTI-nek Őze István.

Hozzátette, külön öröm, hogy rengeteg gyermekkel is foglalkozik a klub, iskolai és óvodai kapcsolataik kiválóak."Köszönjük, és továbbra is várjuk azt a figyelmet és támogatást a helyi és az országos döntéshozóktól, amit eddig megkaptunk. Mindenkinek köszönjük, aki segített, hogy megélhessük ezt az évfordulót. Köszönöm a szakembereknek és a szurkolóknak is az elmúlt 135 évet, és mindenkinek aki valaha is valami jót tett az egyesületért, aki nem rombolt, hanem épített." - fogalmazott a klubigazgató.

Borítókép: Facebook.com/Újpesti Torna Egylet Hivatalos 

Videók