Az utánpótlásba is belenyúl az MLSZ

Az MLSZ elnöksége keddi ülésén döntött arról, hogy a jövőben - a hatékonyabb működés érdekében - átalakítják az utánpótlás-versenyrendszert, és kötelezővé teszik az edzői papírokat is.


Az alsó korosztályokban (U6-U13) továbbra is tornarendszerszerűen kötelező megszervezni az OTP Bank Bozsik Program sorozatát. Azonban a kiemelt bajnokságokban (U14-U19) megszűnik az önálló U18-as országos bajnokság. Emellett a kiemelt bajnokságok minden esetben rájátszásos szakasszal érnek véget. Ebből már jól látszik, hogy megszűnik az U21-es utánpótlás bajnokság, így a legidősebb korosztály az U19 lesz. Az MLSZ indoklása szerint "a cél, hogy a fiatal tehetségek minél előbb felnőtt csapatban futballozhassanak".

Továbbá bevezetik a következő idénytől az Amatőr Licencet is. Ennek értelmében az NB III-ban, és a megyei első osztályokban minden sportegyesületnek megfelelő infrastruktúrával, szervezeti és gazdasági feltételekkel kell rendelkeznie, illetve az utánpótlásedzők csak a megfelelő szakmai licenccel (B, C) végezhetik a feladatukat.

A szövetség kitűzte a tisztújító közgyűlés dátumát is, amely április 2-án, csütörtökön 10 órakor lesz Telkiben.

Itt a táblázat a versenyrendszer változásairól.

Videók