Az Újpest nyerte a rangadót a Honvéd ellen

Predrag Rogan csapata így elmozdult a kiesőhelyről.


Az Újpest hazai pályán 2-1-re legyőzte a Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga 16. fordulójában.

A hét nyeretlen meccs után újra győztes lila-fehérek ezzel a kilencedik helyre léptek előre, míg a Honvéd ismét visszacsúszott a kieső, 11. pozícióba.

OTP Bank Liga, 16. forduló:
Újpest FC-Budapest Honvéd 2-1 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Antal
gólszerző: Beridze (64.), Perosevic (77.), illetve Balogh (67.)
sárga lap: Antonov (14.), Beridze (33.), Kutrumpisz (42.), Onovo (73.), Pauljevic (80.), Perosevic (81.), illetve Baráth (43.), Mezghrani (57.), Balogh (81.)

Újpest:

Banai - Pauljevic, Kastrati, Kutrumpisz, Antonov - Csongvai (Ristevski 86.), Onovo - Simon (Perosevic 73.), Szakály (Mitrovic 73.), Beridze (Bacsa 83.) - Tallo

Honvéd:

Tujvel - Batik, Baráth (Kocsis 90.), Lovric - Mezghrani (Traore (79.), Szendrei, Hidi, Zsótér, Tamás - Gazdag, Balogh

A mérkőzés első félórája kevés izgalmat tartogatott. Az Újpest igyekezett birtokolni a labdát, már a Honvéd térfelén letámadta riválisát, de támadójátéka veszélytelen volt, míg a vendégek egy-két alkalomtól eltekintve, nem jutottak el az újpesti 16-osig.

Harminc perc után a lila-fehérek egyre többször tudtak labdát szerezni a rivális térfelén és ezekből néhányszor nagyon közel kerültek a gólszerzéshez, de nem tudtak betalálni.

A fordulás után a Honvéd igyekezett többet birtokolni a labdát, az Újpest játéka pedig visszaesett, a játékrész közepén ennek ellenére mégis a hazaiak jutottak vezetéshez. A Honvéd nem zuhant össze, szinte azonnal egyenlített, tíz perccel később azonban az Újpest Perosevic nagyszerű villanásával ismét előnybe került, és - többek között Banai kapus parádés védésének köszönhetően - megőrizte kapuját az újabb góltól.

Borítókép:  MTI/ Illyés Tibor

Videók