Az újonc otthonában nyert a Kisvárda

Supka Attila csapata ideiglenesen a negyedik helyre jött fel.


A Kisvárda 1-0-ra nyert az MTK Budapest vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szerdai játéknapján.


OTP Bank Liga, 30. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-1 (0-1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Pillók
gólszerző: Cirkovic (24.)
sárga lap: Dimitrov (9.), Kata (46.), illetve Sassá (3.), Melnyik (87.)

MTK Budapest:

Mijatovic - Alho, Nagy Zs., Varju, Herrera (Cseke, 82.) - Kata (Perkovic, 58.) - Prosser, Kanta (Palincsár, 58.), Dimitrov (Bíró B., 76.), Schön - Varga R.

Kisvárda Master Good:

Dombó - Hej, Kravcsenko, Cirkovic, Matheus - Karabeljov, Melnyik - Bumba (Ötvös, 79.), Zlicic (Kovácsréti, a szünetben), Camaj (Jelena, a szünetben) - Sassá (Viana, 83.)

Lendületes, bátor játékkal vetette magát küzdelembe mindkét csapat, az MTK még a kaput is veszélyeztette. Húsz perc elteltével a hazaiak meddő mezőnyfölényhez jutottak, a vendégek zárt védekezésből indították kontráikat.

A 24. percben Cirkovic szabadrúgás utáni fejesével - Matheus ívelt kapu elé remekül - vezetéshez jutott a Kisvárda, amely a folytatásban is kedve szerint futballozhatott. A játékot irányító MTK csak közvetlen a szünet előtt jutott helyzetekhez - Dombó egy alkalommal bravúrral spárgázott -, de egyenlíteni nem tudott.

Az MTK támadójátékát a szünet után is meghatározta a sok hiba, mindössze egyetlen alkalommal, Varga szabadrúgásával veszélyeztetett, amit Dombó a keresztléc segítségével hárított. A szervezett Kisvárda fegyelmezett játékával egyre magabiztosabban őrizte minimális előnyét.

A hajrára a cserék ellenére elfogyott az egyre tanácstalanabbá és hitetlenebbé váló hazai gárda, amelynek játékában nem volt benne az egyenlítés.

Az NB I-ben hatodszor mérkőzött meg egymással a két együttes, a Kisvárda egy-egy vereség és döntetlen mellett negyedszer nyert 1-0-ra, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban harmadszor.

 

Borítókép: Kisvárdafc.hu 

Videók