Az NB I-es idény legjobbjait díjazták

Nikolics Nemanja épp orvosi vizsgálaton van, így díját nem vehette át, de jelen volt Joan Carillo és Bódi Ádám is, akik egyéni elismerésben részesültek.


 
A negyedik alkalommal megrendezett RangaAdó díjátadón Takács Rita és Hajdú B. István köszöntötte az egybegyűlteket, és konferálta fel a tíz kategória győztesét, illetve a gála betétprogramjait, elsőként Polyák Lilla színművésznőt, aki saját futballtémájú dalát adta elő a közönségnek. 
 
Az elmúlt idény legszebb első osztályú góljának járó elismerést, és az év legjobb magyar labdarúgójának járó díjat a szurkolók szavazatai alapján osztották ki, az év legjobb játékvezetőjét a Játékvezető Bizottság tagjainak szavazatai alapján, az NB I legjobb edzője, az Év Játékosa, az NB I felfedezettje, az NB I legjobb női játékosa, a NB I női felfedezettje elismeréseket pedig az élvonalbeli együttesek képviselőinek (a legfiatalabb és legidősebb játékos, a csapatkapitány és a vezetőedző) szavazatai alapján ítélték oda. 
 
A gála első elismerését az NB I legjobb játékvezetője kapta. A díjat Solymosi Péter nyerte el.
 
Az NB I legjobb edzőjének Dárdai Pál szövetségi kapitány adta át a díjat. A három legtöbb voksot Bekő Balázs, Joan Carillo és Thomas Doll kapta az élvonalbeli klubok edzőitől és játékosaitól, közülük a Videoton FC-vel bajnoki címet nyerő spanyol Joan Carillo vihette haza a legjobbnak járó elismerést. 
 
 
A Fair Play-díjat (amelyet az MLSZ Fair Play-rangsora alapján ítéltek oda) Szilágyi György, az MLSZ Etikai és Fair Play Bizottságának elnöke adta át Domonyai Lászlónak, a nyertes MTK Budapest klubigazgatójának. 
 
Az év férfi felfedezettjének Nyilasi Tibor, az MLSZ elnökségi tagja adta át jól megérdemelt díját, ezt a kategóriát a 18. születésnapját éppen ezen a napon ünneplő Kitl Miklós, a Kecskeméti TE utánpótlás-válogatott középpályása nyerte. 
 
Nagy Zoltán Péter, az OTP Bank marketing- és kommunikációs igazgatóságának igazgatója volt a következő díjátadó, aki Nemanja Nikolicsot, a Videoton FC támadóját díjazta volna, de a válogatott támadó orvosi vizsgálaton járt a gála időpontjában, így személyesen nem tudta átvenni elismerését. Az NB I Gólkirályának járó díjat Simicskó István sportért felelős államtitkár adta át, itt szintén Nikolicsnak lett volna jelenése, helyette Balogh Attila, a Vidi ügyvezetője vette át az elismeréseket. 
 
Az NB I elmúlt idényének legszebb gólját Varga József, a DVSC-Teva válogatott középpályása szerezte (az MTK ellen december 7-én lőtt bombagólról van szó), míg az Év legjobb magyar labdarúgójának járó kitüntetést Bódi Ádám vehette át, aki Gera Zoltánt és Böde Dánielt előzte meg a szavazáson. 
 

Videók