Az MTK vendégeként is győzött a Kisvárda

Száz százalékos teljesítmény.


A Kisvárda hátrányból fordítva 2-1-re győzött az MTK Budapest vendégeként az OTP Bank Liga harmadik fordulójának pénteki nyitómérkőzésén, így százszázalékos teljesítménnyel vezeti a tabellát.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 1-2 (1-0)

A kezdés után a Kisvárda ragadta magához az irányítást, de a kapura nem jelentett komoly veszélyt. Az MTK a 32. percben a volt kisvárdai Grozav remek lapos átlövésével váratlanul szerzett vezetést, majd továbbra is jobbára védekezni kényszerült ugyan, de két veszélyes akciót befejezésig vitt. A vendégek játéka és lelkesedése nem tört meg hátrányban, de a legígéretesebb akciók les miatt akadtak meg.

A szünet után támadásban maradt a Kisvárda, amely szélről beívelt labdákkal próbált meg veszélyeztetni, a 69. percben pedig szabadrúgás utáni fejessel - Hej révén - egyenlített is. A 75. percben - ahogy a vendégek első találata előtt - a nagy kedvvel beszálló kisvárdai nevelésű debütáns, Czérna harcolt ki szabadrúgást, Matheus Leoni beadását pedig ezúttal Mesanovic fejelte a hazai kapuba. A hátralévő időben egyenrangú partnerek csatáztak egymással a mezőnyben, az addig rendkívül passzív MTK akart, csak már nem tudott veszélyes, huszáros hajrát kivágni, így elmaradt a hazai egyenlítés. A Kisvárda a szezonban a címvédő Ferencvárost és az újonc Gyirmótot is 2-1-re győzte le, míg az MTK vendégeként továbbra is veretlen tétmérkőzéseken. Az Új Hidegkuti Nándor Stadion pályáján a gyep ritkás, a talaj egyenetlen, ez pedig többször megtréfálta a játékosokat.

Borítókép: PatkósImre/Sport365

Videók