Az MTK az NB I egyik legtechnikásabb játékosával erősített

Az OTP Bank Liga utolsóelőtti helyén álló MTK Budapest a hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönvette a Swietelsky-Haladás olasz-argentin támadóját, Leandro Martínezt.


 

Az olasz származású, Buenos Airesben született Leo, Olaszországban, a Parmában mutatkozott be. 2013-ban érkezett Magyarországra, megfordult a Budapest Honvédban, az ETO FC Győrben, a Haladásban, majd 2016 nyarán az olasz A.S. Lucchese csapatához került, melyben 11 találkozón szerepelt.
 
Az U20-as válogatott játékos eddig 65 mérkőzésen szerepelt az NB I-ben, és 21 gólt szerzett.
 
 
„Sokat tudok az MTK hagyományairól. Fantasztikus a megnyert 23 bajnoki cím, rendkívül büszke vagyok arra, hogy ilyen tradíciókkal rendelkező klubhoz csatlakozhatok. Remélem, hogy hozzá tudok járulni a csapat sikereihez, ha kell, akkor gólokkal, de alapvetően a játékommal” – mondta Leandro Martínez az MTK honlapjának. 
 
A kék-fehérek klubigazgatója, Domonyai László így kommentálta a csatár érkezését: 
 
„Leo Martinez olyan játékos, aki már bizonyított Magyarországon, tehát nem ismeretlen labdarúgó érkezik hozzánk. A tabellán pillanatnyilag elfoglalt helyezésünk azt kívánja, hogy erősítsünk a csapaton. Elképzelésünk szerint új szerzeményünk beváltja a hozzá fűzött reményeket, és góljaival segíti az MTK Budapestet céljai elérésében.”
 
 

Videók