A zöld-fehérek nyerték a hét rangadóját

Zubkov duplázott Fehérváron.


A már bajnok Ferencváros az ukrán Olekszandr Zubkov két góljával 2-1-re nyert a MOL Fehérvár vendégeként vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában.

A forduló rangadóján nem estek egymásnak a csapatok, az első negyedórában mezőnyjáték folyt enyhe hazai labdabirtoklási fölénnyel. A tartalékos felállásban kezdő Ferencváros elvétve jutott el a fehérvári tizenhatos környékére, a házigazdák többször, de az akciókat jobbára távoli, pontatlan lövésekkel zárták.

A bajnok a 36. percben szerezte meg a vezetést, Olekszandr Zubkov az ötösön belül megszerezte a labdát a bizonytalankodó kapustól, Kovács Dánieltől, majd az üres kapuba gurított.


Fordulást követően növelte előnyét a Fradi, egy kiugratást követően ismét Zubkov volt eredményes. Ezt követően próbálkozott a Fehérvár, de sok hibával és kevés meggyőződéssel támadott. Így komoly helyzetet sem tudott kialakítani a vendégkapu előtt, egészen a 82. percig, amikor talán az első formás hazai akció futott a pályán, amelynek végén Nikolics Nemanja szépített, beállítva ezzel a végeredményt.


OTP Bank Liga, 31. forduló: MOL Fehérvár FC - Ferencvárosi TC 1-2 (0-1)

gólszerzők: Nikolics (82.), illetve Zubkov (36., 54.)
sárga lap: Bolla (42.), Rúben Pinto (45.), Stopira (76.), Rus (88.), illetve Heister (59.), Mak (66.), Gera D. (86.), Tokmac (93.)

Fehérvár:
Kovács D. - Bolla, Rus, Musliu, Stopira - Dárdai (Bamgboye 57.), Nego, Rúben Pinto (Alef 79.), Petrjak - Zivzivadze (Houri 70.), Nikolics

FTC:
Bogdán - Botka, Mmaee, Dvali - Wingo, Somália, Laidouni (Vécsei 78.), Heister - Zubkov (Baturina 70.), Isael (Gera D. 70.), Mak (Tokmac 70.)

Képek: Sport365/Bakonyi Péter

 

Videók