A Vidit választotta a magyar válogatott jobbhátvédje! - videóval

A 26 éves, 16-szoros magyar válogatott Eb-hős, Fiola Attila hároméves szerződést írt alá a Videotonhoz - jelentette a klub honlapja szerda késő este. A Fradi és a Hertha is kereste a közelmúltban a Puskás Akadémia játékosát.


Fiola Pakson kezdte pályafutását, ahol a 2008/2009-es szezonban debütált az élvonalban, 2011-ben tagja volt a Paksi FC Ligakupa-győztes, bajnoki ezüstérmes keretének. A 26 éves játékos 2015 januárjában igazolt a Puskás Akadémiához, ahol - akárcsak Pakson - meghatározó tagja volt csapatának. Fiola Attila bemutatkozása óta összesen 173 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gólt szerzett.

Új igazolásunkat a válogatottba először Egervári Sándor hívta meg 2013-ban, de debütálására már Dárdai Pál irányítása alatt került sor, aki először 2014 októberében, a Feröer-szigetek elleni Eb-selejtezőn adott lehetőséget Attilának. A 182 centiméter magas hátvéd ezt követően az Ausztria elleni Eb-csoportmeccsen elszenvedett bokasérüléséig egy válogatott találkozóról sem hiányzott, jelenleg is tagja Bernd Storck Telkiben edzőtáborozó keretének.

„Nagyon örülök, hogy mostantól a Vidi játékosa lehetek. Hosszú távon az a célom, hogy bajnoki címet ünnepelhessek a Vidivel, és a nemzetközi porondon is szép sikereket szeretnék elérni“- mondta a szerződés aláírása után Fiola Attila, aki természetesen továbbra is Telkiben készül a nemzeti csapat vb-selejtezőjére, így csak a jövő hét folyamán csatlakozik majd új csapattársaihoz.

„Fiola Attilát úgy gondolom, hogy egy szurkolónknak sem kell bemutatni, hiszen személyében a magyar válogatott egyik alapemberével erősödtünk. Ismét nőtt a versenyhelyzet a kereten belül, ez elengedhetetlen a fejlődéshez, ráadásul az átigazolási időszak még nem ért véget. Érkezésével tovább gyorsul az eddig is gyorsnak, dinamikusnak mondható csapatunk, képességeivel pedig nem csak magyar-, hanem nemzetközi szinten is hozzásegítheti a klubot ahhoz, hogy elérjük a céljainkat“ - nyilatkozta a Vidi sportigazgatója, Kovács Zoltán.

Videó:

Videók