A Vidinél így magyarázzák játékosuk öltözői rongálását

Sokáig fognak még beszélni az Újpest-Videoton összecsapásról.


Újpesten vendégeskedett szombaton a Videoton csapata. A fehérváriak ugyan öt perc alatt kétgólos előnyre tettek szert, de a lila-fehérek pontot tudtak menteni. Indulatoktól sem volt mentes a találkozó, a vendégeknél Hadzic és Suljic is a kiállítás sorsára jutott. 

 
A lefújás után sem csillapodtak a kedélyek, Henty az öltözőben tört-zúzott. Az összecsapást követően a Videoton közleményt adott ki. 
 
„Csapatunk izgalmas mérkőzésen 2–2-es döntetlent játszott az Újpest FC ellen a Szusza Ferenc Stadionban. Sajnos a meccs nem kizárólag a gólokról, valamint a pályán történt eseményekről marad emlékezetes, hanem a lelátón, valamint a lefújás után az öltözőfolyosón történtekről is.
 
Az UEFA 2001 óta a FARE szervezettel együttműködve küzd az intolerancia és a diszkrimináció ellen. 2013 májusában az európai szövetség a tagországokkal együtt a londoni UEFA-konferencián megegyezett abban, hogy még nagyobb erővel lépnek fel a labdarúgásban fellelhető rasszizmus ellen. Itt döntés született arról, hogy a játékvezetők felfüggeszthetik, sőt, akár le is fújhatják a találkozót, amennyiben ilyet tapasztalnak.
 
 
Az MLSZ erőfeszítései ellenére sajnos a Megyeri úton közel voltunk ehhez, és megjegyezzük, hogy korábbi idegenbeli mérkőzéseinken is lehetett volna hasonló okokból figyelmeztetni szurkolók egyes csoportját. Az Újpest–Vidi bajnokin a hangosbemondó már figyelmeztette a hazai drukkereket, akiknek egy kisebb része továbbra is rasszista megnyilvánulásokkal sértegette színes bőrű játékosainkat. Solymosi Péter végül nem függesztette fel a találkozót, amely a körülményekhez képest rendben befejeződött. Az öltözőfolyosón a hazaiak egyik futballistája megalázó, rasszista jelzővel sértegette az eredmény miatt amúgy is ideges Ezekiel Hentyt, aki ezt követően elveszítette a fejét, és kárt okozott a létesítményben.
 
 
Kovács Zoltán sportigazgató a helyszínen szóban elnézést kért, ezt írásban is meg fogjuk erősíteni, az okozott kárt pedig klubunk természetesen megfizeti. Bízunk benne, hogy mindenki más is vállalja a felelősséget a mai mérkőzésen történtekért, és a jövőben nem fordulnak elő hasonló esetek a magyar futballpályákon. Reméljük, az MLSZ nemcsak a büntetésekkel, felhívásokkal és reklámokkal lép fel a rasszizmus ellen, hanem a jelenlegi esetet alaposan, tényszerűen kivizsgálja, és ennek megfelelően dönt majd.
 
Videoton FC”
 

Sokk: így pusztított a Vidi-játékos az újpesti öltözőben - kép " MAGYAR FOCI › Labdarúgó NB I

Nem csillapodtak az indulatok az Újpest-Videoton bajnokit (2-2) követően, az öltözőfolyosóról kapott hírek szerint Ezekiel Henty neki akart rontani az újpesti Bojan Szankovicsnak - írja az nso.hu. A kétgólos előnyt elvesztő, a meccset kilenc emberrel befejező fehérváriak nigériai légiósát a saját csapattársai közül négyen fogták le.

Videók