A szezon egyik legszürkébb teljesítményével lett a középmezőny sereghajtója a Kaposvár - évértékelő

A sport365.hu NB I-es évértékelő sorozatában a tizenegyedik helyen végzett Kaposvár Rákóczi 2012/2013-as szezonját elemeztük saját szempontjaink szerint.


 
Az év meccse: Budapest Honvéd - Kaposvár Rákóczi 5-3
 
Noha a Honvéd elleni nyolcadik fordulóban rendezett mérkőzésükön kikaptak, mégis ezt választottuk a Kaposvár legjobb meccsének. Egy pörgős találkozón nehezítették meg a végül bronzérmet szerző fővárosiak dolgát, ráadásul a meccsen nyolc gól esett, ami a világ bármelyik bajnokságban ritkaságnak számítana.
 
Az év játékosa: Lubos Hajdúch
 
Az év legjobbja egyértelműen a Rákóczi kapusa, Hajdúch lett. A szlovák származású kapus egyenletes teljesítményével már több csapatnak is, többek között a frissen feljutott Puskás Akadémiának is felkeltette az érdeklődését.
 
Az év csalódása: Bojan Vrucina gólérzékenysége

A horvát támadó egész évben kiemelkedően futbalozott, gyakorlatilag a Kaposvár támadásainak agya volt, azonban a gólgyártás nagyon nem ment neki, összesen két gólig jutott, ami a mezőnybeli teljesítményéhez képest nézve nagyon szegényes.
 
Az év gólvadásza: Oláh Lóránt
 
A csapat gólvadásza ebben az évben Oláh Lóránt lett, aki összesen nyolc gólig jutott. Oláh a szezon második felében lendült bele a gólgyártásba, ugyanis a harmadik forduló után egy tizenegy fordulós kihagyás következett. Legjobban a Szombathely ellen játszott, a Haladás kapujába ugyanis kétszer is betalált a 25. fordulóban.

Az év száma: 150
 
Összesen 150-en voltak kíváncsiak a Kaposvár - Videoton Magyar Kupa mérkőzésre ősszel. Ezt akárhogy is nézzük karcsú, de úgy hogy az ország egyik legjobb csapatával játszottak még megdöbbentőbb adat.

Az év egy mondatban:

Kevés hiányzott ahhoz, hogy a Kaposvár egy kicsivel jobb helyen végezzen a bajnokságban, ha a csatárok teljesítménye egy fokkal jobb lett volna, akkor akár a stabil középcsapat szerepéből is kinőhetett volna a Rákóczi.
 
LABDARÚGÁS
OTP Bank Liga, emlékeztető:
11 Kaposvári Rákóczi FC 30 10 7 13 35-38 -3 37

Videók