A saját útját járná a Budafok

Az újonc csapat terveiről Oláh Lóránt sportigazgató nyilatkozott.


A Budafoki MTE együttese 74 év után jutott fel az első osztályba.

A hosszútávú tervekről a sportigazgató Oláh Lóránt beszélt a Hazai Öltöző című műsor podcastjében. A célok mellett szóba került a budafoki pogácsa is.

A Budafoki MTE honlapjának írását változatlan formában tesszük közé. 

Mi a BMTE akarunk lenni. A saját utunkat járjuk, a meghatározott elveink és értékeink mentén. Erről beszélt Oláh Lóránt a Hazai Öltöző című podcastben, amelynek eheti adása kiemelten foglalkozott klubunk élvonalba jutásával.

"Az a célunk, hogy olyan közösséget építsünk, ahova jó tartozni és amiért érdemes kimenni a mérkőzésre" - fogalmazott sportigazgatónk, aki hozzátette, továbbra is szerethető csapatot látna a pályán, amely jó és eredményes futballt játszik.

"Ahogy haladtunk előre az időben, azt láttuk, hogy működik a rendszerünk, nőtt az önbizalmunk és erősödött a hitünk" - emlékezett vissza a szezon első felére Oláh Lóránt. "Decemberben már látszott, hogy odaérhetünk a feljutást jelentő helyek egyikére. Tudatosult bennünk, hogy nem csak kijött a lépés, hanem meggyőző játékkal nyertük a meccseket" - mondta és kiemelte: tisztában kell lenni azzal, hogy a másodosztály és az NB I között jelentős a különbség.

"Minden sportembernek az a célja, hogy előrelépjen, nekünk pedig az lenne az előrelépés, ha bennmaradnánk az élvonalban" - tért rá az előttünk álló időszakra sportigazgatónk.

"Az egység a legnagyobb erősségünk, ezt pedig nem szeretnénk szétbombázni" - tette hozzá a nyári tervekkel kapcsolatban.

Oláh Lóránt hangsúlyozta, az egyik legfontosabb az, hogy csapatunk Budafokon, a BMTE Stadionban fogadhassa ellenfeleit az NB I-ben, mert ez a közösségépítés egyik fontos eleme. Ehhez megvalósítható infrastrukturális fejlesztések szükségesek.

"A játékoskijáróban lévő tablókon, a lelátón kifeszített vásznakon megelevenedik a történelmünk. Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert olyan vezetőink vannak, mint Jakab János és Vízi Sándor, akik maguk is budafoki játékosok voltak. Ismerik, megélték a klub múltját, sokat mesélnek erről és együtt ápoljuk a tradícióinkat" - utalt a hagyományok fontosságára sportigazgatónk, aki három éve játékosból vált vezetővé.

"Tudatosság, következetesség, kreativitás és nyitottság" - ezekkel a szavakkal jellemezte filozófiáját, majd a szerepváltás kihívásairól is beszélt.

"Futballistaként a saját teljesítményedre kell figyelned, vezetőként viszont egy egész szervezetért felelős vagy. Össze sem lehet hasonlítani a kettőt. Sportigazgatóként át kell állni a felelősségi körhöz megfelelő gondolkodásmódra. Ahhoz, hogy a játékosok komolyan vegyék az elképzeléseidet és iránymutatásaidat, megfelelően kell kommunikálnod"
- tette hozzá.

Az Oláh Lóránttal készült teljes beszélgetés, amelyben többek közt az NB I-ben ránk váró legnagyobb nehézségekről és a híres budafoki pogácsáról is szó esett, IDE KATTINVA hallható.

Borítókép: BMTE.hu
Forrás: BMTE.hu  

 

Videók