A miniszterelnök támogatja a nagyobb Vasas-stadion építését

Orbán Viktor az Országházban egyeztetett Markovits Lászlóval, a Vasas klubelnökével.


 
 
Az NB1.hu december 6-án jelezte először, hogy a tervezett 5 ezres helyett nagyobb a Vasas új stadionja. Ezt az információt szombaton megerősítették, amikor filmet forgattak a bontási munkálatokról.
 
 
 
 
Orbán Viktor a mai napon megbeszélést folytatott Markovits Lászlóval, a Vasas klubelnökével kedden az Országházban. A miniszterelnök és a klubvezető többek között az új Illovszky Rudolf Stadion fejlesztéséről és a szurkolók ezzel kapcsolatban megfogalmazott kéréseiről egyeztetett – tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője a távirati irodát.
 
 
Elmondta: a lehetőségek áttekintése után az a döntés született, hogy a hosszú évek óta tartó, előrehaladott állapotban lévő rekonstrukciót a klub nem állítja le, de elvégez minden olyan változtatást, bővítést, ami a kivitelezés során megvalósítható, és nem befolyásolja a 2018–2019-es szezon kezdetére tervezett átadási határidőt.
 
 
Havasi Bertalan hozzátette: Orbán Viktor jelezte, hogy a kormány ezeket a törekvéseket támogatja, és biztosítja a szükséges többletforrásokat az egyesületnek.

Videók