A hajrában mentett pontot a ZTE

Nem tudott fellépni a második helyre a Puskás Akadémia


A vendég Zalaegerszeg a hajrában szerzett góllal elvitt egy pontot a Puskás Akadémia otthonából vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójában.

OTP Bank Liga, 14. forduló: Puskás Akadémia FC - Zalaegerszegi TE FC 1-1 (0-0)
Pancho Aréna, v.: Solymosi
gólszerzők: Plsek (47.), illetve Zimonyi (90+3.)
sárga lap: Plsek (21.), Baluta (62.), Joao Nunes (89.), illetve Lesjak (35.), Kálnoki-Kis (79.)

Puskás Akadémia:

Markek - Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Stronati - van Nieff, Plsek (Favorov, 87.)- Gera D. (Slagveer, a szünetben), Puljic (Baluta, a szünetben), Komáromi (Géresi, 66.) - Kozák (Corbu, 66.)

ZTE:

Demjén - Lesjak, Serafimov, Kálnoki-Kis, Bedi - Halilovic (Németh D., 82.), Sankovic - Ubochioma (Zimonyi, 52.), Spoljaric (Tajti, 60.), Skribek - Koszta M.

Skribek Alen kihagyott ziccerével indult a találkozó, és utána is a zalaiak játszottak veszélyesebben, azonban minden helyzetüket elpuskázták vagy Markek Tamás védett bravúrral. A félidő közepétől mutatott először életjelet az elég passzívan futballozó Puskás Akadémia, komoly lehetősége viszont nem akadt.

Fordulást követően a szünetben kettőt cserélő felcsútiak szerezték meg a vezetést, ám a játék képe ettől még nem változott: a ZTE támadott és birtokolta többet a labdát, a hazaiak védekeztek. Nagy energiákat mozgósított az egyenlítés érdekében a vendégcsapat, de Markek mindent védett. A végén eldönthette volna a meccset a Puskás Akadémia, helyette a zalaiak egyenlítettek Zimonyi Dávid jóvoltából, ezzel megmentve egy pontot.

Borítókép: 

Videók