A Fradi ötször csengetett Pakson, Böde újra villant

A listavezető Ferencváros fölényes, 5-0-s győzelmet aratott a második helyezett Paks otthonában a labdarúgó NB I szombati 18. fordulójában.


NB I, 18. forduló:
Paks-Ferencváros 0-5 (0-1)
Paks, 4113 néző, v: Szabó Zs.

Paks: Székely - Vági, Gévay, Kelemen, Báló - Bartha, Bertus, Kecskés (Hahn, 65.), Papp K., Koltai (Bajner, 65.) - Balázs Zs. (Kiss T., 78.).
Ferencváros: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Pintér Á. (Busai, 76.), Leandro - Sesták (Varga R., 82.), Gera, Lamah (Cukic, 69.), Nagy Á., Radó - Böde.

Gólszerzők: Lamah (20.), Sesták (56.), Böde (75.), Busai (88.), Varga R. (90.)
Sárga lap: Kecskés (35.), Papp K. (51.), Báló (59.), Bajner (77.), illetve Gera (53.), Lamah (63.), Dilaver (77.)

A fővárosi zöld-fehérek válogatott csatára, a góllövőlistát vezető Böde Dániel szeptember 19. és nyolc bajnoki meccs, azaz 854 perc után talált be újra, gólcsendjét ráadásul egy szépségdíjas távoli bombával törte meg.

A paksiak tíz, veretlenül megvívott bajnoki után kaptak ki ismét, legutóbb még augusztusban szenvedtek vereséget, akkor is a Ferencvárostól.

Húsz percig tudott méltó ellenfele lenni a Paks a Ferencvárosnak, sőt, az első félidő első felében gyakorlatilag a hazaiak voltak veszélyesebbek, ziccerig is eljutottak, de nem tudtak előnyt szerezni. A 22. percben aztán az első komoly helyzetét gólra váltotta a listavezető, s innentől nyugodtabban, megfontoltabban, s főleg eredményesebben futballozott.

A második fővárosi találatra 11 percet kellett várnia a közönségnek a szünet után, majd jött Böde, s egy 28 méterről eleresztett kiváló lövéssel eldöntötte a három pont sorsát. A Paks nem tudott mit kezdeni az ellenféllel, sőt a végére annyira kihagyott a hazaiak koncentrációja, hogy a hajrában két perc alatt újabb két gólt kaptak, így a 200. bajnoki meccsén csereként beálló Kiss Tamás és társai számára nem marad kellemes emlék ez a találkozó.

További délutáni eredmények: Újpest-DVTK 2-1, Haladás-Békéscsaba 1-1, MTK-Vasas 2-1, Puskás Akadémia-Honvéd 0-3.

Később: Debrecen-Videoton.

Tabella: ide kattintva!

Videók