A Fradi nem akarja, hogy Böde legyen az ő Nikolicsuk

Amennyire örülnek a Fradi háza táján Böde Dániel remek teljesítményének, annyira lehet aggasztó az a tény, hogy az élete formájában futballozó támadó szerződése nyáron lejár a zöld-fehérekkel.


A nyugat-európai bajnokságok gazdasági alapú folyamatain szocializálódott drukkerek tudják, hogy soha nem jelent jót, ha a csapat legnagyobb sztárjának kevesebb, mint egy év van hátra a szerződéséből. A Videoton esete lehet az intő példa a Fradinak: a fehérváriak addig-addig vártak a „megaajánlatra” Nikolics Nemanjáért, amíg fél év maradt a szerződéséből – amikor már szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel. 
 
 
Böde Dániel éppen ebben a helyzetben van most, a Ferencváros játékosának szerződése a nyáron lejár, így ha a zöld-fehér klub nem tud megegyezni a játékossal, a támadó akár ingyen is távozhat a csapattól.
 
Az eddig hibátlan listavezető szeretné megtartani egyik legnagyobb értékét, a szezon nyolc bajnoki mérkőzésén tíz gólt jegyző Böde Dánielt, akinek szerződése 2016. június 30-ig érvényes, azonban fél évvel a lejárta előtt már szabadon tárgyalhat az érdeklődő klubokkal, vagyis az FTC-nek legkésőbb decemberig meg kellene egyeznie vele. A fővárosi klubnál nem szeretnének úgy járni, mint ahogy a Videoton járt Nikolics Nemanjával, akivel nem sikerült megegyezni, és ingyen távozott Lengyelországban, ahol azóta is ontja a gólokat és a liga legjobban fizetett játékosa lett a 123 millió forintnyi eurós fizetésével.
 
A ferencvárosi klubvezetés már többször leült a játékossal és menedzserével, a támadónak nincs ellenére a hosszabbítás, az egyeztetések folyamatosak, de a megállapodáshoz várhatóan az eddigieknél magasabb fizetést kell kínálnia a klubnak – írja a Blikk. 
 
Az ilyen szituációkban van rendkívül fontos szerepük a játékosügynököknek. Böde Dániel valóban remek formában van, de ne feledjük, a góljait a magyar bajnokságban szerzi, és az NB I sajnos nem mérvadó nemzetközi szinten.  Laczkó Mihály FIFA-licences menedzser úgy véli, ha Böde külföldre akar igazolni, akkor ingyen van rá a legnagyobb esélye, ha az egyesülete pénzt kérne érte, akkor valószínűleg nem lenne érte érdeklődés. Laczkó szerint Nikolics sem igazolhatott volna külföldre, ha a Videoton megszabta volna a támadó árát.
 

Videók