A Fradi az MLSZ-től „kéri vissza” Böde gólját

A Ferencváros a Puskás Akadémia elleni mérkőzés jegyzőkönyvének helyesbítését kéri, ugyanis Böde Dániel találatát „elvette” a játékvezető.


A szombati bajnokin a játékvezető a zöld-fehérek második találatát Pauljevic öngóljaként könyvelte el, holott Böde emelése után a labda amúgy is a kapuba tartott, a vendégjátékos mentés közben csak a gólvonal előtt néhány centivel érte el a labdát.
 
 
Az FTC a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség iránymutatására hivatkozik, és hétfőn nyújtja be kérelmét. A fradi.hu emlékeztet arra, hogy a FIFA által létrehozott Technical Study Group 1997-ben kiadott és a 2006-os világbajnokság előtt megerősített iránymutatása szerint öngól az, ha a játékos közvetlenül saját kapujába továbbítja a labdát, illetve megváltoztatja a labda haladási irányát és így kerül a hálóba a labda. 
 
Gólba tartó labdák esetében azonban hiába ér hozzá a védő vagy próbál menteni és rúgja azt akár irányváltoztatással saját kapujába, a gól nem számít öngólnak és azt a támadó csapat utolsó labdába érő játékosa részére kell jegyzőkönyvezni. 
 
 

 
Hasonló okokból módosított már meccsjegyzőkönyvet a FIFA a 2002-es és 2010-es világbajnokságon is.
 
Böde Dániel egyébként jelenleg 12 találattal vezeti a góllövőlistát a 11 gólos Diagne és a 10 gólos Torghelle előtt.

Videók