A DVTK szurkolói ismét jelesre vizsgáztak emberségből

Az ultrák több mint másfél millió forintot gyűjtöttek össze az SMA-s kisfiúnak.


A DVTK vezérszurkolói ismét összefogtak a jó ügy érdekében. A diósgyőriek ezúttal egy SMA-s kisfiúnak szerveztek gyűjtést.
Burinda Zsomboron egy gyógyszeres kezelés segíthetne, ez azonban 700 millió forintba kerül.

A szurkolók úgy döntöttek ők is szeretnének hozzájárulni a gyermek felépüléséhez, így 3 fronton kezdtek gyűjtésbe. Az Ultrák először egy licitet indítottak útjára, amelyen egy különleges sál talált gazdára. A sálon minden olyan játékos neve szerepelt, aki valaha pályára lépett a DVTK színeiben, ezen felül pedig a mostani csapat tagjainak és az Aranycsapat még élő legendáinak aláírása is díszitette.

Ezen kívül a DVTK legutóbbi találkozóján egy adománygyűjtő dobozt is elhelyeztek az akció kezdeményezői. Aki nem tudott ott lenni a találkozón, annak lehetősége volt a DSZK számlájára való utalással hozzájárulni Zsombor gyógyulásához.

A stadionban kihelyezett ládában 1.054.560 Ft gyűlt össze, a sál 150 000 Ft-ért talált gazdára, míg utalásokból 535 900 Ft-nyi összeg folyt be. A DVTK ultrái így összesen 1 740 460 Ft-ot gyűjtöttek mindössze 1 hét leforgása alatt.

Martini Emil, a diósgyőri szurkolók közösségének egyik tagja kérdésünkre elmondta, hogy Zsombor nagypapája írt levelet az amigeleken.hu-ra, hogy segítséget kérjen. Ezzel párhuzamosan figyeltek fel az ultrák a családra, és egyből megszervezték a gyűjtést.

Bár a licit lezárult, a szurkolók továbbra is tartják a kapcsolatot a kisfiú édesanyjával, aki végtelenül hálás a segítségért.

Az általunk megkérdezett szurkoló hozzátette, nem csak a pénzgyűjtéssel támogatták az ügyet, hanem próbálták a figyelmet is felhívni Zsomborra és családjára.

Ebben is sikerrel jártak, hiszen a Rádió1 stábja nemrég beszélgetett Zsombor anyukájával. Ennek hatására 36 millió forintról 50 millióra nőtt a támogatásuk. Bár a 700 millióhoz még sok kell, a szurkolók reménykednek benne, hogy mielőbb összegyűlik a kezeléshez szükséges összeg.

Az ő licitjük ugyan lezárult, a Szép jövőért Zsombornak Alapítvány számlájára való utalással azonban továbbra is lehet támogatni a kisfiú gyógyulását.

Itt segíthet:

Szép jövőért Zsombornak Alapítvány
11734152-21916838

Képek: Facebook.com/UltrasDiósgyőr

 
 

Balassagyarmat mk egyértelmű továbbjutás, jövő szombat zte, nehéz meccs, kiállítások miatt, Honvéd elleni vereség miatt nehéz, de vissza szeretnének térni a győztes útvonalra

Képek: Facebook.com/UltrasDiósgyőr

Videók