A Budapest Honvéd a mezőny leggyengébb hazai teljesítményét nyújtja

A MOL Fehérvár fordulatos meccsen győzte le a Budapest Honvédot.


A MOL Fehérvár fordulatos meccsen 3-2-re nyert a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójának zárómérkőzésén, vasárnap.

OTP Bank Liga, 29. forduló:
Budapest Honvéd FC-MOL Fehérvár FC 2-3 (2-1)

A vendégek intenzív letámadójátéka a félidő közepéhez érkezve már helyzeteket és vezetést is eredményezett: a 22. percben Nikolcs értékesítette a büntetőt. A hazaiak Balogh Norbert szemfüles góljával a 25. percben szépítettek, majd kijöttek a szorításból. Több akciót vezettek, a 41. percben pedig Nagy Dominik szabadrúgásból szerzett találatával átvették a vezetést. A szünet után a hátrányban lévő fehérváriak kezdeményeztek, de csak lehetőségeik adódtak, Tujveltől nem volt szükség bravúrra. A 78. percben ismét büntetőhöz jutott a vendégcsapat, amelyből Houri egyenlített. A kispestiek egyre inkább beszorultak a térfelükre, képtelenek voltak akciót vezetni. A fehérváriak játékába lendületet hoztak a cserék, amely mezőnyfölényt eredményezett. A 90. percben Balogh helyzeténél bravúrral mentett Kovács Dániel, a fehérvári kontra végén pedig Nego győztes gólt szerzett.

A Budapest Honvéd továbbra is a mezőny leggyengébb hazai teljesítményét nyújtó együttese a bajnoki szezonban: két győzelem és hat döntetlen mellett hetedszer szenvedett vereséget. A kispestiek pályaválasztóként a bajnoki cím sorsáról döntő, emlékezetes 2017 májusi találkozó óta képtelenek legyőzni a Fehérvárt, amely azóta két döntetlen mellett ötödször kerekedett föléjük.

Borítókép/Fotók: PatkósImre/Sport365

Videók